Συμμετοχή εκπροσώπου των κατοίκων του Βόλου στην Επιτροπή της Βουλής για τα πλαστικά μιας χρήσης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προχθές είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και να μεταφέρω το αίτημα του Βόλου, του Αλιβερίου (Μηλάκι) και της Θεσσαλονίκης για παύση της καύσης των σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία. Παραθέτω το βίντεο της εισήγησής μου.

Παρόντες αρκετοί βουλευτές και κυρίως ένας από τους βασικούς υποστηριχτές της καύσης, ο πρώην Υπουργός Σ. Φάμελλος, ο οποίος τήρησε σιγήν ιχθύος!

Το θέμα της συνεδρίας ήταν τα πλαστικά μίας χρήσης, όπου εξήγησα το πόσο οξύμωρο είναι από τη μία να προωθείται η καύση σκουπιδιών σε τσιμεντοβιομηχανίες, ΑΗΣ και νέα εργοστάσια μέσω του τελευταίου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και από την άλλη να μιλάμε για κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης. Το βασικό συστατικό που καίνε τώρα τα εργοστάσια είναι το πλαστικό. Αν αυτό το νομοσχέδιο πετύχει, δεν θα υπάρχει υλικό προς καύση. Άρα είτε μιλάμε για ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι καταδικασμένο να μην εφαρμοστεί είτε οι τσιμεντοβιομηχανίες και οι Μονάδες που είναι σχεδιασμένες να κατασκευαστούν δεν θα έχουν υλικό προς καύση.

Επίσης ζήτησα να υπάρξουν έργα βελτίωσης της ποιότητας του νερού για να μην ξοδεύονται χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια. Διότι στο παρόν νομοσχέδιο το αίτιο της κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού οριζόταν η έλλειψη από βρύσες σε δημόσιους χώρους, που όντως υφίσταται. Αλλά σκεφτείτε, στον Βόλο, ακόμη κι αν υπήρχαν βρύσες σε όλα τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους, θα πίναμε αυτό το νερό;

Το σημαντικό που ζήτησα στο τέλος και ανταποκρίθηκε πλήρως η πρόεδρος της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι να συζητηθεί εκ νέου και αποκλειστικά στην Επιτροπή το θέμα της καύσης των σκουπιδιών, αλλά αυτή τη φορά και με εκπροσώπους των κινημάτων του Βόλου, της Εύβοιας, της Φυλής και της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει