Συμμετοχή συνταξιούχων σε συλλαλητήριο για την προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, καλούν τους συνταξιούχους της περιοχής Μαγνησίας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση μαζί με τα συνδικάτα και οι φορείς του Βόλου:

την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30 το βράδυ στην παραλία Βόλου
για να εκφράσουμε την αντίθεση μας και ν’ απαιτήσουμε:

Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.
Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ.

Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ), που στηρίζεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας.

Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.

Έχουμε αρκετή εμπειρία από την ζωή και τον εργάσιμο βίο μας και μπορούμε με σιγουριά να περιγράψουμε πως αντιλαμβάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι την προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζομένων.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουν από τα κέρδη τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας γιατί μειώνονται τα κέρδη τους.

Θυσιάζουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο βωμό των κερδών του επιχειρηματικού κολοσσού LAFARGE.
ΕΕ-κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμος Βόλου από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους προωθούν τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ.

Η νομοθεσία τους και τα επιτρεπόμενα όρια που θέτει καθορίζονται με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες και την υγεία του λαού.

Νόμος είναι το δίκαιο, η υγεία και η ζωή του λαού. Με την οργανωμένη και κοινή πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και συνταξιούχων μπορούμε να τον επιβάλλουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει