ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην 111 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ: ΕΝΤΟΛΗ να ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΣΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ F-16 στην 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ στην ΛΑΡΙΣΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, καθώς έχουν σημειωθεί πολλαπλές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Καραμπά, που ανήκουν στο οπλοστάσιο στρατιωτικής βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθήκη πυρομαχικών που έχει πάρει φωτιά βρίσκεται 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νέας Αγχιάλου και περίπου 6 χιλιόμετρα από την 111 Πτέρυγα Μάχης, ενώ την έχει εκκενώσει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική από τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ μάλιστα έχει δοθεί εντολή για να εκκενωθούν οι αποθήκες πυρομαχικών μέσα στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση την τελευταία ώρα με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να απομακρυνθεί από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το προσωπικό παραμένει εκεί.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή πριν από λίγη ώρα να μετασταθμεύσουν τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, που βρίσκονταν εκτός καταφυγίων και υποστέγων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει