Συνάντηση πολλαπλών μηνυμάτων Μεϊκόπουλου – Σταυριδόπουλου στα γραφεία του Ο.Λ.Β.

Βουλευτής Μεϊκόπουλος: “Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 29% και 11% για τα έτη 2016 και 2017… Πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε με ομόνοια και μεθοδικότητα…”

O Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Β. κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για την σημερινή κατάσταση και τις δυνατότητες αναβάθμισης του Λιμένα ως καθοριστικού πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Κατά τη συζήτηση αναλύθηκε από τον πρόεδρο η πορεία του Οργανισμού υπό την παρούσα Διοίκηση, ενώ έγινε αναφορά στις επιδιώξεις του και στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και σε αυτές που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση των υποδομών και του μηχανολογικού του εξοπλισμού, προκειμένου το λιμάνι να εξυπηρετήσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τόσο το εμπορικό κομμάτι, όσο και το επιβατικό και να αυξήσει περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του.

Ο Βουλευτής άκουσε προσεκτικά την παρουσίαση του κ. Σταυριδόπουλου και τον συνεχάρη για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού που γίνεται.

Όπως επεσήμανε: «Η Διοίκηση του Λιμένος ανέλαβε σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες για τη Μαγνησία και τη χώρα και με χρηστή διαχείριση, παρά τις ελλείψεις που αντιμετώπισε, έφτασε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει αύξηση του κύκλου εργασιών του Λιμένος κατά 29% και 11% για τα έτη 2016 και 2017, όπως και αύξηση των χρηστών κατά 8% περίπου.»

«Η γεωστρατηγική θέση του λιμανιού σε συνδυασμό με στόχους, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη του επιβατικού ακτοπλοϊκού τομέα, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και προοπτικών για τουριστική διακίνηση-κρουαζιέρα και ελλιμενισμό τουριστικών επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών, η μεταφορά οχληρών φορτίων εκτός των ορίων της πόλης, η διασύνδεση με τη ΒΙΠΕ, θα αναβαθμίσουν το λιμάνι, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην τοπική οικονομία και νέες θέσεις εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να δουλέψουμε με ομόνοια και μεθοδικότητα» τόνισε ο Βουλευτής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει