Συνάντηση της κ. Κολυνδρίνη με ελαιοπαραγωγούς του Πτελεού

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ελαιοπαραγωγοί του Πτελεού, προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος της δακοκτονίας.

Ο Προϊστάμενος της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Λιάνος και ο ανάδοχος εργολάβος που υλοποίησε τους ψεκασμούς, με συγκεντρωτικούς πίνακες και στοιχεία, γνωστοποίησαν στους ελαιοπαραγωγούς του Πτελεού, όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, σε σχέση με τους δολωματικούς ψεκασμούς, υπογραμμίζοντας δε, ότι όσοι παραγωγοί πραγματοποίησαν και οι ίδιοι ψεκασμούς είχανε φέτος μια πολύ καλή παραγωγή.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε αρχικά ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ήταν η πρώτη πανελλαδικά που ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος στις 26 Ιουνίου και πραγματοποίησε εφτά συνολικά ψεκασμούς, αριθμός που ξεπερνά τον μέσο όρο των ψεκασμών στην Ελλάδα.. Αυτοί οι ψεκασμοί επιμερίσθηκαν ανάλογα με τις ενδείξεις των παγίδων και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Νομό Μαγνησίας. Κάλεσε μάλιστα τους ελαιοπαραγωγούς που συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση να υποβάλλουν για την επόμενη χρονιά τις προτάσεις τους και σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και τον εργολάβο να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε περιοχές που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.

Όπως ειπώθηκε θα γίνει επανέλεγχος των ελαιόδενδρων που πρέπει να ψεκάζονται στην περιοχή, είτε μέσω του ελαιοκομικού μητρώου, είτε μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ και οι ψεκασμοί θα συνεχισθούν να γίνονται όχι μόνο από μηχανοκίνητα, αλλά και πεζοπόρα τμήματα, στα οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι από τον Πτελεό και τις γύρω περιοχές.

Από την πλευρά τους οι ελαιοπαραγωγοί αναφέρθηκαν και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε συμπληρωματικούς ψεκασμούς. Ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης και τόνισαν ότι η συνεργασία τους θα είναι δεδομένη και για την επόμενη χρονιά, με σωστό προγραμματισμό και συντονισμό για την ακόμη πιο αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος της δακοκτονίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει