Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος για αέρια ρύπανση, καύση RDF από την ΑΓΕΤ και εργοστάσιο SRF

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα θέματα της αέριας ρύπανσης, της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Αραβώση. 

Ο κ. Αραβώσης ξεκαθάρισε καταρχάς ότι στρατηγική της Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς το ζήτημα συνδέεται με την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Εθνικός στόχος, όπως είπε, είναι οι ΧΥΤΑ να γίνουν ΧΥΤΥ.

Αναφερόμενος στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ, ο κ. Αραβώσης επεσήμανε ότι είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, αλλά απαιτείται να ελέγχεται επαρκώς, ενώ σχετικά με τη μελέτη του Δήμου Βόλου για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων τόνισε ότι θα ελεγχθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθούν κενά ή λάθη, αυτά θα διορθωθούν. Κατά τον κ. Αραβώση, δεν θα μετατραπεί ο Βόλος σε «χωματερή» άλλων πόλεων, διότι το εργοστάσιο θα έχει συγκεκριμένη δυνατότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της περιοχής.

Για το θέμα της αέριας ρύπανσης, επισήμανε ότι οι μετρήσεις που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έπρεπε να πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη μέτρηση της αερορύπανσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστες.

Σχολιάζοντας, τέλος, την πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια για τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της Μαγνησίας, ο κ. Αραβώσης σημείωσε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και ευκταίο θα ήταν να πραγματοποιηθεί, ώστε να υπάρχει κοινή θέση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και για μία ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για τα σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν οι απόψεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει η τοπική κοινωνία. «Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, ώστε να μην αιωρούνται αμφιβολίες και να μην νιώθουν ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν τους λογαριάζουν», επανέλαβε ο κ. Μαραβέγιας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει