Συνεδρίαση ΔΣ Ο.ΕΜ.Ε.Θ.: Οι μικρές επιχειρήσεις δεν επιβαρύνουν την επιδημία και πρέπει να είναι ανοιχτές – στήριξη της αγοράς και τους επόμενους μήνες

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεδρίασε χθες 11/3 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά στις Περιφερειακές Ενότητες της Λάρισας και των Τρικάλων. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής συντονισμού βοήθειας μαζί με τους προέδρους των τοπικών εμπορικών συλλόγων, η οποία θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, ώστε να υπάρξει μια κατά το δυνατό πληρέστερη καταγραφή των προβλημάτων. Σκοπός της θα είναι η παρεχόμενη βοήθεια να είναι στοχευμένη και με διάρκεια.

Επίσης, συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση στην αγορά με κοινή διαπίστωση πως οι μικρές επιχειρήσεις δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά, γι΄αυτό και θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές με παράλληλη στήριξη εκ μέρους της πολιτείας και για τους επόμενους μήνες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση, προκειμένου να μην υπάρξουν λουκέτα.

Κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη παροχής ρευστότητας, η οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει