ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – «ΒΟΜΒΑ» του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.Β.: Γιατί τον «ξήλωσε» το ΤΑΙΠΕΔ;

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από το θέμα της οφειλής της ΑΓΕΤ… Έπειτα, αρνηθήκαμε την πώληση των λιμανιών στη λογική της μίας μετοχής… Το ΤΑΙΠΕΔ βαριά σιδερένια μπάλα στο πόδι της κυβέρνησης…»

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος το πρωινό της Τρίτης, λίγες ημέρες μετά την καρατόμησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Σταυριδόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους καρατόμησής του, αναφέρθηκε στις βασικές ρήξεις που υπήρξαν με το ΤΑΙΠΕΔ και πρώτα απ’ όλα στην διαφωνία του με το ΤΑΙΠΕΔ ως προς τον τρόπο επίλυσης του θέματος της οφειλής της βιομηχανίας ΑΓΕΤ, απ’ την οποία θεωρεί ότι ξεκίνησε και το πρόβλημα για να φτάσουμε στην αντικατάστασή του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Σταυριδόπουλος: «Το πρόβλημα ξεκίνησε από την πρώτη διαφορετική άποψη που είχαμε, τελείως διαφορετική άποψη, ως προς τον τρόπο που έπρεπε να επιλυθεί το θέμα της ΑΓΕΤ, όπου ο μέτοχος δεν μετείχε σε κανένα από τα Συμβούλια που έγιναν για αυτό το περίφημο θέμα, το οποίο το βρήκαμε όταν αναλάβαμε εμείς τον Νοέμβριο του 2015 να μην έχει καταβάλλει το αντάλλαγμα η ΑΓΕΤ από την περίοδο του Ιουλίου και το αντάλλαγμα αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι είναι σοβαρό για τον Οργανισμό, είναι περίπου το 18% με 20% των εσόδων του… Ήταν ένα ποσό το οποίο μέχρι την περίοδο που τελικώς εισπράχθηκε είχε φτάσεις τις 600.00 ευρώ», τόνισε ο κ. Σταυριδόπουλος και συνέχισε:

«Έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ και τον εκπρόσωπο του μετόχου (σ.σ. ΤΑΙΠΕΔ), εκεί μας προτάθηκε από την εταιρεία να δούμε πόσο περίπου είναι το προϋπολογιζόμενο έσοδο του Οργανισμού και να μας δώσουν το ένα τρίτο. Εγώ βεβαίως δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό το πράγμα σε καμία περίπτωση, παρότι ο εκπρόσωπος του μετόχου (σ.σ. ΤΑΙΠΕΔ) συμφωνούσε, διότι θα ήταν σαν να αρνιόμουν δημόσια έσοδα…».

Σε αυτό το σημείο, ερωτηθείς τί θα κέρδιζε η εταιρεία δίνοντας ουσιαστικά πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που όφειλε, ο κ. Σταυριδόπουλος εξήγησε ότι η εταιρεία σε βάθος χρόνου θα γλίτωνε περί τα 4 εκατ. ευρώ και ίσως και παραπάνω…»

Εν συνεχεία ο κ. Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε στην δεύτερη ρήξη, η οποία ήταν για το ζήτημα της πώλησης των λιμανιών, κάτι που αρνήθηκαν, όπως εξήγησε και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι, αρνήθηκαν δηλαδή την πώληση στη λογική της μίας μετοχής και έφυγε όλο το λιμάνι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ακολούθησαν και άλλες μικρορήξεις, διαφωνίες στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν και οι υποπαραχωρήσεις», συνεχίσε ο κ. Σταυριδόπουλος, μέχρι το σημείο της αντικατάστασής του.

Ερωτηθείς για το συμπέρασμα που βγάζει από την εμπειρία του, ο κ. Σταυριδόπουλος τόνισε ότι «είναι πράγματι το ΤΑΙΠΕΔ μια πολύ βαριά σιδερένια μπάλα στο πόδι της κυβέρνησης, την οποία θα πρέπει να βρει τρόπο να απαλλαγεί από αυτήν, με θεσμικούς βεβαίως τρόπους, ώστε να μπορέσει να κάνει τις επιλογές που θέλει σωστότερα και με ορθολογισμό και ρεαλισμό, να γίνουν σωστές επενδύσεις στα λιμάνια μας και να μπορέσει να ασκήσει το κράτος μία σωστή λιμενική πολιτική που θα εξυπηρετεί την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας τομέα».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει