Συνεργασία για τον έλεγχο των αλκοολούχων προϊόντων στη Μαγνησία

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, σήμερα Δευτέρα, υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των αλκοολούχων προϊόντων και μελιών τοπικών παραγωγών, για το έτος 2020, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός είναι ο έλεγχος, με τη μορφή δειγματοληψίας, συμμόρφωσης των αλκοολούχων ποτών και των μελιών τοπικών παραγωγών προς την ισχύουσα nομοθεσία, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για την προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας θα εκτελεστεί μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους και θα περιλαμβάνει δειγματοληψίες οίνων, αλκοολούχων ποτών και μελιών τοπικών παραγωγών, που θα διενεργηθούν από κοινού, με τη συμμετοχή υπαλλήλων και των δύο εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. Οι δειγματοληψίες αυτές θα επικεντρωθούν κυρίως σε καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής και ιδιαίτερα σε αυτά που λειτουργούν κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Όλα τα δείγματα θα αναλυθούν στα εργαστήρια της Χημικής Υπηρεσίας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει