Συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας: Νέο χαράτσι η αμοιβή των ιδιωτών γιατρών που βγάζουν τις συντάξεις

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των υποσχέσεων των κυβερνήσεων για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Τη σκυτάλη των «εκσυγχρονιστικών» μέτρων τώρα την έχει πάρει η σημερινή κυβέρνηση και το σήριαλ των εκκρεμοτήτων συνεχίζεται.

Θα έλεγε κανείς τι πιο δίκαιο και απλό για τους ανθρώπους του μόχθου που έχουν δουλέψει σε όλη τους την ζωή και έχουν πληρώσει τις εισφορές τους να πάρουν την σύνταξή τους; Και όμως αυτές καθυστερούν δύο, τρία, ακόμη και πέντε χρόνια για την απόδοσή τους με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι αυτοί να ζουν στην εξαθλίωση.
Νέο χαράτσι για τους συνταξιούχους!

Τους φορτώνει και την αμοιβή των ιδιωτών στους οποίους αναθέτει να βγάζουν τις συντάξεις !

Η Διοίκηση του συλλόγου καταγγέλλει τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ότι αφορά στην έκδοση συντάξεων, ο Κ. Χατζηδάκης προαναγγέλλει τη μονιμοποίηση της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, για εκκρεμείς και νέες συντάξεις, αντί να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

Την πρόθεση της κυβέρνησης όχι μόνο να βάλει ιδιώτες – εργολάβους, «πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές», όπως τους ονομάζει, να βγάζουν τις συντάξεις, ιδιωτικοποιώντας κρίσιμες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αλλά και να φορτώσει μέρος της αμοιβής τους στους ίδιους τους συνταξιούχους επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας.

Σχολιάζοντας χτες σχετικές «διαρροές», σύμφωνα με τις οποίες για τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης η αμοιβή των ιδιωτών που θα αναλάβουν τους φακέλους θα επιμερίζεται μεταξύ του ΕΦΚΑ και των ίδιων των αιτούντων, μια «άτυπη ενημέρωση» του υπουργείου ήρθε να τις επιβεβαιώσει.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση ενώ κάνει λόγο για «πρόωρα δημοσιεύματα για τον τρόπο πληρωμής των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών που θα συμμετέχουν στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων» σημειώνει ότι «η πολιτεία θα συμμετάσχει στην κάλυψη της σχετικής δαπάνης», εννοώντας ότι θα …συμμετάσχουν προφανώς και οι συνταξιούχοι! Επιπλέον, το υπουργείο λέει ότι «επιμέρους παράμετροι είναι νωρίς ακόμα για να οριστικοποιηθούν».

Ακόμα πιο προκλητικός είναι ο τρόπος που επιχειρείται να δικαιολογηθεί το πρόσθετο χαράτσι στους συνταξιούχους καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, «οι συνταξιούχοι ούτως ή άλλως θα είναι ωφελημένοι από αυτή τη διαδικασία γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δουν επιτάχυνση στην έκδοση των συντάξεών τους»!

Δηλαδή, αφού χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν σε μαρτύριο την απονομή της σύνταξης, τώρα η κυβέρνηση τους φορτώνει και την υποτιθέμενη «λύση» του προβλήματος, που στην ουσία είναι η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ.

Όχι άλλα ψέματα και καθυστερήσεις.

Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, με κατάλληλη εκπαίδευση, καθώς τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα ώστε να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ).
Να μπει τέλος στον εμπαιγμό, την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων και σταθερά να εξυπηρετηθεί η ανάγκη γρήγορης έκδοσης των συντάξεών τους.

Η Διοίκηση του συλλόγου, απαιτεί από την κυβέρνηση ΝΔ, να σταματήσει άμεσα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και παροχών του ΕΦΚΑ, όπως άλλωστε έχει ήδη εξαγγείλει για τις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, καλούμε τις συνταξιουχικές οργανώσεις σε ενιαίο μέτωπο και αγώνα υπεράσπισης της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, που είναι η Κοινωνική Ασφάλιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει