Συντονισμός των φορέων ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το από 08-03-2022 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ., πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 08-03-2022, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας κατά τις επόμενες ημέρες.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, όπου επικαιροποιήθηκε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα, το προσωπικό και με την ρίψη άλατος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα της χιονόπτωσης και του παγετού αλλά και των έντονων βροχοπτώσεων. Eχουν πραγματοποιηθεί και εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα προβούν στην μεταφορά γεννητριών ρεύματος στα νησιά των Β. Σποράδων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, η κα Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει