Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Βόλου: Σεισμός – σεισμός συντονισμός θα είναι η απάντηση από εδώ και εμπρός!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, μαθητικά συμβούλια από σχολεία του Βόλου οργανώσαμε την μεγαλύτερη μαθητική πορεία των τελευταίων ετών, με σύνθημα ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Είναι η συνέχεια από τα συλλαλητήρια στις 4 και 17 Νοεμβρίου. Κλείσαμε τα σχολεία μας, κατεβήκαμε στο δρόμο και φωνάξαμε για τα δίκαια αιτήματά μας!

Αέρας μολυσμένος, η μόρφωση ακριβή, η ανάπτυξή σας είναι τοξική!

Εμείς οι μαθητές συνεχίζουμε τον αγώνα:

  1. Με δράσεις για το περιβάλλον, για τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στα σχολεία μας!
  2.  Είμαστε σε επαγρύπνηση για το νέο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει ακόμη χειρότερο το σχολείο μας, γεμάτο εξετάσεις. Ο συντονισμός και ο αγώνας θα είναι η απάντηση στην κυβέρνηση που προσπαθεί με καταστολή και τρομοκρατία να μας κλείσει το στόμα.
  3. Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά σαν εμάς, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με πρόσφυγες και μετανάστες! Παλεύουμε ενάντια σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που με τους πολέμους τους, ξεριζώνουν οικογένειες από τις πατρίδες τους! Η χώρα μας, η πόλη μας, μετατρέπονται σε ορμητήριο και βάση των φονιάδων των λαών, με την συγκατάθεση των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και την συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
    – Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 11.00 πμ, στο Δημαρχείο οργανώνουμε Μαθητική Συναυλία και συμμετέχουμε στο ΠανΘεσσαλικό Συλλαλητήριο που καλούν Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι της περιοχής, ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ.
    – Δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στους πρόσφυγες στα σχολεία μας, συγκεντρώνοντας σε κάθε σχολείο τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα ώστε να τα παραδώσουμε σε αυτούς την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, που είναι η παγκόσμια μέρα μετανάστη.

Όλα τα μαθητικά συμβούλια συζητάμε και παίρνουμε απόφαση για να συνεχίσουμε συντονισμένα με τις παραπάνω δράσεις!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Βόλου

21.11.2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει