ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία νεοφιλελεύθερη η ατζέντα της Ν.Δ. για την παιδεία

Επίθεση στη Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παιδεία που παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ.

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε «ανατριχιαστικά μέτρα μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης ατζέντας: Πανεπιστήμια ιδιωτικά με τροποποίηση του Συντάγματος. Κρατικά πανεπιστήμια που θα λειτουργούν σαν επιχειρηματικοί οργανισμοί με δημόσια χρηματοδότηση ανάλογα με την “απόδοσή” τους. Σχολεία “με ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού”. Δηλαδή, σχολεία που θα λειτουργούν με χορηγούς ή με τη συνδρομή των γονιών και οι εκπαιδευτικοί θα προσλαμβάνονται από διευθυντές μάνατζερ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. διακήρυξε «και το “αξιολόγηση παντού” για να μας θυμίσει τις δικές του νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση, ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που οδηγούσε σε απόλυση το 15% των υπαλλήλων στο Δημόσιο».

Ακόμη, γίνεται λόγος για «εφιαλτικές μνήμες» που έρχονται «στον νου από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ 2009 – 2014» και τονίζεται: «Δεν ξεχνούμε: τις κατά 35% περικοπές στη δημόσια χρηματοδότηση, το κλείσιμο χιλιάδων σχολικών μονάδων, τη διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, την εφαρμογή της τιμωρητικής αξιολόγησης, τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, διοικητικών πανεπιστημίων και σχολικών φυλάκων, την υποχρεωτική αργία και πολλά άλλα που οδήγησαν τη δημόσια εκπαίδευση σε κατάρρευση και τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση».

«Ανακουφιστική η πολιτική αλλαγή το 2015»

Καταλήγοντας ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «όσο ο κ. Μητσοτάκης δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο για τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, τόσο μας πείθει πόσο ακόμα περισσότερο καταστροφική θα ήταν η παραμονή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αλλά και πόσο αναγκαία και ανακουφιστική για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς ήταν η πολιτική αλλαγή του 2015».

«Είμαστε σίγουροι πως οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός που βίωσαν αυτή την πολιτική, δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί ένα ακόμη ακραίο νεοφιλελεύθερο πείραμα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης», συμπληρώνει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει