ΣΥΡΙΖΑ για Νovartis: Δεν έπεισαν οι κραυγές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για πολιτική δίωξη

Η απόφαση του Κοινοβουλίου για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης «εκπληρώνει την απαίτηση του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη, διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis», τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «όχι μόνο δεν έπεισαν κανέναν οι κραυγές από την πλευρά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ περί πολιτικής δίωξης, αλλά αποκαλύφθηκε η πολιτική ομηρία των τωρινών τους αρχηγών από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο», ενώ προσθέτει ότι η παραδοχή από την πλευρά των δύο κομμάτων για την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση Novartis «δεν συνοδεύτηκε από την αναγκαία ειλικρίνεια και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».

«Το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν ήρθε από το πουθενά», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτό αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη θωράκιση, τη στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στη χθεσινή συζήτηση «αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου που ζημίωσε με δισεκατομμύρια ευρώ τους πολίτες αλλά και υπονόμευσε ποικιλοτρόπως τη δημόσια υγεία».

Τέλος, στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζεται ότι «η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την περικοπή των δημόσιων δαπανών και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Το σκάνδαλο της Νovartis, ήταν η κορυφή του παγόβουνου μιας εγκληματικής πολιτικής σε βάρος της κοινωνίας» καταλήγε