ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ντροπιάζουν την πόλη μας οι αντιδράσεις γονέων για τα προσφυγόπουλα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις μερίδας γονέων μαθητών στην ένταξη παιδιών προσφύγων στις σχολικές τάξεις αποτελεί ένα ακραίο κρούσμα ρατσισμού και ξενοφοβίας, το οποίο ντροπιάζει την πόλη μας και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την δημοκρατική παράδοσή της.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολιτικά κέρδη από αυτό το γεγονός προσπαθεί να αντλήσει η χρυσή αυγή, η οποία δεν έχασε την ευκαιρία να αποπειραθεί να διαδώσει τον απάνθρωπο πολιτικό της λόγο, το φυλετικό μίσος και τον πιο ακραίο και επικίνδυνο ρατσισμό.

Θεωρούμε εξωφρενικό, για τα δεδομένα μιας δημοκρατικής πολιτείας, το γεγονός ότι εκφράστηκαν απειλές εναντίον του διευθυντή  του σχολείου, που πήρε την αυτονόητη απόφαση να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στη ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία του γυμνασίου.

Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξή μας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία κινούμενη με τρόπο που αντιστοιχεί στον θεσμικό της ρόλο προσφεύγει στην δικαιοσύνη για να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς που πράττουν το καθήκον τους.

Και σε αυτή την υπόθεση αποτυπώνονται τα ανύπαρκτα δημοκρατικά αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής Βόλου, η οποία θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή μπροστά, για να προστατέψει το δικαίωμα των παιδιών – προσφύγων στην φοίτηση, και των εκπαιδευτικών να ρυθμίσουν την λειτουργία του σχολείου τους.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, τους συλλόγους και την Ένωση Γονέων και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου να υψώσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας,  της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης για να συντρίψουν το φίδι της μισαλλοδοξίας της ακροδεξιάς, που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι την πόλη μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει