T.E. Βόλου ΚΚΕ και ΠΑΜΕ Μαγνησίας για τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ανακοινώσεις των Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και ΠΑΜΕ Μαγνησίας, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:

Ανακοίνωση Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ:

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με πρόταση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έγινε συζήτηση της απαράδεκτης κλήσης σε αναφορά από τη δημοτική αρχή που κατέληξε σε έγγραφη προειδοποίηση ενάντια στην Εύη Καρυδάκη για τη συνδικαλιστική της δράση. Είχε προηγηθεί η μαζική καταδίκη και καταγγελία της στάσης της δημοτικής αρχής από δεκάδες φορείς και σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα της περιοχής. Η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο χώρο των ΟΤΑ, κλήθηκε σε απολογία με την κατηγορία της «άρνησης υπηρεσίας» γιατί ενημέρωνε τους συναδέλφους της για την επικείμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της στον οποίο είναι και μέλος του Δ.Σ., έχοντας πάρει συνδικαλιστική διευκόλυνση μετά από συνεννόηση με τον προϊστάμενό της και τη διευθύντρια της, ως όφειλε με βάση το νόμο. Αυτό που ενόχλησε τη δημοτική αρχή είναι η συνεπής στάση των ταξικών δυνάμεων και των κομμουνιστών στο χώρο των ΟΤΑ που είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων.

Η τοποθέτηση του Αχ. Μπέου στη σημερινή συνεδρίαση και η άμεση απειλή του ότι «η κ. Καρυδάκη δέχθηκε μια απλή επίπληξη και αν το ξανακάνει θα είμαι εγώ απέναντί της» είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Στοχοποιεί την Εύη Καρυδάκη, με φασιστική – χρυσαυγίτικη φρασεολογία. Ασφαλώς τέτοιες απειλές δεν αγγίζουν τους κομμουνιστές. Ωστόσο, θέλουν να διαμορφώσουν ένα κλίμα σιωπής και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους. Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρες. Τις δήλωσε ξανά ο Αχ. Μπέου, σα λαγός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του νόμου που είναι στα σκαριά για το χτύπημα στα σωματεία και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα: απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στο χώρο της δουλειάς.

Η φρασεολογία του Μπέου δεν είναι απλά ενός ανθρώπου της νύχτας. Είναι η ιδεολογία και η φρασεολογία μιας τάξης. Της τάξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, είναι πιο επιθετικοί τώρα μέσα στην κρίση, γιατί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη τους μπορεί να έρθει μόνο αν πατήσει πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.

Η ΝΔ, που στήριξε και στηρίζει τον Αχ. Μπέο, έχει τεράστιες ευθύνες. Η σημερινή επικίνδυνη λογοδιάρροια που έπιασε τον δήμαρχο Μπέο, η στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από όλους τους φορείς και τα κόμματα, χωρίς αστερίσκους.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Μαγνησίας:

Μάλλον ο Αχ. Μπέος είδε τον ίσκιο του το πρωί και νομίζει ότι έβαλε μπόι. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς την «απειλή» του ότι την επόμενη φορά που οι εργαζόμενοι του Δήμου θα ασκήσουν τις κατεκτημένες τους συνδικαλιστικές ελευθερίες θα τον βρουν μπροστά τους.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Μπέος, δήλωσε ξεκάθαρα ότι θεωρεί τους εργαζόμενους στο Δήμο δούλους, αμίλητους καρπαζοεισπράκτορες της αντιλαϊκής πολιτικής. Αμερικανάκι μέχρι το μεδούλι, ζήλεψε τον μακαρθισμό, δηλώνοντας ότι απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στη δουλειά. Ενώ μάλλον θέλει οι εργαζόμενοι να φυλήσουν και το χέρι του …επειδή πληρώνονται! Έτσι θέλει τους εργαζόμενους.

Λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Ενδιαφέρεται να μην είναι οργανωμένοι και να μην αγωνίζονται. Ο ίδιος αντιδήμαρχος τον οποίο κάλυψε δήλωσε ξεδιάντροπα ότι είναι διατεθειμένος να δίνει όσες δίωρες άδειες θέλει ο καθένας αρκεί να μην μοιράζει ανακοινώσεις και να μη συζητάει για συνδικαλισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Είναι ψεύτικη και υποκριτική η αναφορά του στους άνεργους και τους απλήρωτους και η προσπάθεια να τους φέρει σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στο Δήμο. Βαφτίζει προνόμιο το να πληρώνεται κανείς στην ώρα του ακριβώς επειδή ο ίδιος και η φάρα του, η τάξη των παρασίτων που ζει από τη δουλειά των εργατών, θέλουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους χωρίς να έχουν απαιτήσεις και δικαιώματα.

Για τις απειλές του, απαντάμε: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Να προσέχει να μη φάει τα μούτρα του, όμως. Στις 27 Νοέμβρη έχει προκηρυχτεί απεργία. Είναι στο χέρι των εργαζομένων του Δήμου να δώσουν με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία αποστομωτική απάντηση. Οι επικίνδυνες δηλώσεις του, πρέπει να καταδικαστούν άμεσα και απερίφραστα από όλους τους φορείς της περιοχής. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς, χωρίς καθυστέρηση να απαντήσουν.

Παραθέτουμε μερικά από τα «μαργαριτάρια» που ξεστόμισε ο Αχ. Μπεός:

«κάποιοι έχουν ξεφτιλίσει τον συνδικαλισμό, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου έχουν ένα μεγάλο προνόμιο: Πληρώνονται κάθε μήνα σε σχέση με άλλους πολίτες που είναι άνεργοι και αυτό δεν μπορούν να το εκμεταλλεύονται, εν ώρα εργασίας και προσφοράς απέναντι στους πολίτες και να κάνουν συνδικαλισμό σε βάρος πολιτών και να κάνουν ανακοινώσεις για το «ΠΑΜΕ κι έρχομαι», ενώ δεν έχουν δικαίωμα άδειας ή την έχουν εξαντλήσει».

«η κ. Καρυδάκη δέχθηκε μια απλή επίπληξη και αν το ξανακάνει θα είμαι εγώ απέναντί της.»

«το θεωρούμε παράνομο και παράλογο και απορούμε με τη στάση σας κ. Νάνο, να πληρώνουμε εργαζόμενους για να βγάζει ανακοινώσεις το «ΠΑΜΕ κι έρχομαι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει