Θερμή συνάντηση Μαραβέγια με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας

Στην Πρεσβεία της Μολδαβίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κ. Igor Grosu, με τη συμμετοχή του πρέσβη της Μολδαβίας στη χώρα μας κ. Anatol Vangheli είχε την Τετάρτη, στην Πρεσβεία της Μολδαβίας, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με την ιδιότητά του ως προέδρου της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον κ. Μαραβέγια να χαιρετίζει την επίσκεψη του προέδρου της φίλιας χώρας, με την οποία η Ελλάδα έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενές και εποικοδομητικές σχέσεις.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη μεθοδικότητα με την οποία συνεργάστηκαν με τον πρέσβη της Μολδαβίας κ. Vangheli τα δυο τελευταία χρόνια, καθώς και στα σημαντικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτή τη συνεργασία προς όφελος των πολιτών και των δύο χωρών, όπως η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης και η αναγνώριση των διπλωμάτων οδήγησης. Αναφορά έγινε, επίσης, στις επιτυχημένες διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, όσο με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Κ. Βλάση, καθώς και στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Μολδαβίας κ. D. Socolan.

Επικαλούμενος την ιστορικά καλή σχέση των δύο χωρών, ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε τη βούληση και την πεποίθηση ότι η κοινή προσπάθεια θα συνεχιστεί στο μέλλον με τον ίδιο ζήλο για την οικοδόμηση στενότερων και ουσιαστικότερων σχέσεων της Ελλάδας με τη Μολδαβία σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς.

Από την πλευρά του ο κ. Grosu δεσμεύτηκε να εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, αφού ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και κατά συνέπεια οι άριστες σχέσεις με τη χώρα μας αποτελούν στρατηγική επιλογή της Μολδαβίας. Δήλωσε επίσης ιδιαιτέρως χαρούμενος που θα μπορέσει στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2021 να υποδεχτεί τον κ. Μαραβέγια στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Κινσινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει