Θύμα πολιτικού καιροσκοπισμού ο Ολυμπιακός Βόλου

ΑΡΘΡΟ του Γιώργου Μουλά, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

Αμήχανος μέχρι χθες παρακολουθούσε ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου τις κόντρες της διοίκησης του με την Δημοτική Αρχή του Βόλου. Οι διαφορές, ως επί το πλείστο είχαν να κάνουν με το γήπεδο του ΕΑΚ Βόλου αλλά και με την δημιουργία του «Βόλος ΝΠΣ». Όμως ήταν ορατό, καθ’ όλο το πρόσφατο παρελθόν, ότι αυτές δεν ήταν το κατ’ εξοχήν πρόβλημα. Προσωπικά, ευρέθηκα πολλές φορές ανάμεσα στα πυρά αφού παραμένω οπαδός του Ολυμπιακού Βόλου και δεν έχω επισκεφθεί ούτε μία φορά το γήπεδο της Νεάπολης, που για λόγους στοιχειώδους τακτ θα έπρεπε.

Οι διαρκείς ύβρεις και απειλές κατά του δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου και κατά δημοτικών συμβούλων ήταν εμφανές, ότι τελούσαν υπό την σιωπηρή και όχι μόνο ανοχή της σημερινής διοίκησης. Αντί οι διοικούντες να φροντίσουν να καταπέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να υπάρξει κάποια προσέγγιση με την Δημοτική Αρχή, είδαμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Προσωπικά, πιστεύω, ότι οι διαφορές, που υπήρξαν ήταν πολύ μικρές και εύκολα προσπελάσιμες, αρκεί κάποιοι να το επιθυμούσαν. Μάλλον όμως, κάποιοι δεν το ήθελαν. Επιθυμούσαν την πόλωση, που εξυπηρετούσε σκοπούς άλλους, τόσο στο τοπικό επίπεδο του Βόλου, όσο και κεντρικότερα. Άλλωστε είναι γνωστές οι ποδοσφαιρικές και δικαστικές διαμάχες του Αχιλλέα Μπέου με μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι διαφεντεύουν χρόνια τώρα την τύχη του. Ήταν τυχαία επομένως τα κολητιλίκια της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον κ. Καραπαπά στενό συνεργάτη του κ. Μαρινάκη και με τον κ. Κούγια;

Εχθές, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την συνέντευξη Τύπου, την οποία έδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Όπως κάθε διοίκηση έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να δώσει συνέντευξη και να πληροφορήσει τον κόσμο για την πορεία του συλλόγου. Εκείνο όμως, που δεν έχει δικαίωμα είναι να χρησιμοποιεί τον ιστορικό και ένδοξο σύλλογο της πόλης μας σαν εργαλείο για επιτύχει πολιτικούς σκοπούς. Αυτό απαγορεύεται ρητά στον Αθλητισμό και ουαί και αλίμονο αν συνέβαινε. Το φίλαθλο πνεύμα δεν επιτρέπει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Πρέπει να διευκρινιστεί, ότι κάποιος αθλητικός παράγοντας μπορεί συνάμα να εμπλέκεται και με την πολιτική. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ούτε κανείς αντιλέγει με αυτό. Αλλά το να χρησιμοποιεί κανείς κάποιο αθλητικό σωματείο εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων με τον τρόπο, που το έκανε στην χθεσινή συνέντευξη η διοίκηση του Ολυμπιακού ξεφεύγει από κάθε όριο. Είναι γνωστό, ότι ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης πολιτεύονται στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Είναι σωστό πέντε ημέρες προ των εκλογών οι κύριοι αυτοί με πρόσχημα τον Ολυμπιακό να καταφέρονται με πολύ άδικο τρόπο εναντίον του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας μάλιστα κάποιες ανακρίβειες και αποκρύπτοντας άλλα σημαντικά γεγονότα ώστε να δημιουργήσουν κλίμα ιδιαίτερα επιβαρυντικό;

Οφείλω να σταθώ σε κάποια σημεία της συνέντευξης και να εκθέσω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Είναι γεγονός, ότι ο σύλλογος υπέστη το μεγαλύτερο και πλέον ανήθικο πλήγμα στην ιστορία του το 2011 επάνω στο απόγειο της ένδοξης πορείας του από πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Ένα γεγονός, που στιγμάτισε την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έκτοτε ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει συνέλθει και ταλανίζεται μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στην συνέντευξη, ότι ο σύλλογος εγκαταλείφθηκε το 2016. Γιατί όμως; Διότι οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις του έφθασαν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, ένα χρέος που δεν ήταν βιώσιμο.

Τα τελευταία χρόνια το ίδιο συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει με ομάδες, οι οποίες δηλώνουν χρεωκοπία και πηγαίνουν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπως η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Ηρακλής, και πολλές άλλες. Ίσως τότε, το 2016, κάποιοι θερμοκέφαλοι περίμεναν ότι ο θείος από την Αμέρικα, δηλαδή ο Αχιλλέας Μπέος να βγάλει από την τσέπη του ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για να συνεχίσει να παίζει η ομάδα! Αφού δεν έδωσε το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ δια μιας ξεχαστήκανε όλα, οι χαρές και οι πίκρες, που ζήσαμε όλοι μαζί και αρχίσαν ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, που συνεχίζεται μεθοδευμένο όπως ανέφερα μέχρι σήμερα. Αυτοί που βρίζουν έχουν σαν πρόσχημα τον Ολυμπιακό αλλά αμφιβάλλω αν είχαν ποτέ φιλικά αισθήματα με τον δήμαρχο.

Στην συνέχεια την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέλαβε ο κ. Μποτσιβάλης με τον κ. Τσιμπανάκο την περίοδο 2016-2017. Ενώ η ομάδα όδευε φουλαριστή για την Football League ή Β’ Εθνική είδαμε μία παράξενη αγωνιστική πτώση, όπως στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη στο Πανθεσσαλικό με ήττα με 0-1, όπου πολλοί σιχάθηκαν το ποδόσφαιρο. Τα ατυχή αποτελέσματα συνεχίστηκαν και η ομάδα δεν βγήκε ούτε πρώτη ούτε δεύτερη αλλά τρίτη, λες και κάποιοι δεν ήθελαν να βγει.

Προς έκπληξη όλων η διοίκηση συνέχισε την εμπιστοσύνη της προς την Διοικούσα Επιτροπή με τον κ. Μποτσιβάλη! Την επόμενη χρονιά 2017-2018 κόντεψε να υποβιβαστεί και αυτό αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή. Ερχόμαστε στην φετινή χρονιά 2018-2019, όπου ακόμη πριν την έναρξη της είδαμε πολλά ευτράπελα και θλιβερά πράγματα να συμβαίνουν. Είχαμε την έλευση με τα εμετικά και δουλοπρεπή αγκαλιάσματα κάποιων με τον κ. Καραπαπά, συνεργάτη του κ. Μαρινάκη λες και ήταν ο Μεσσίας του Βόλου. Είχαμε τις πολιτικού περιεχομένου απαράδεκτες ανακοινώσεις της διοίκησης το καλοκαίρι του 2018 με την μεγάλη ρήξη της με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, την οποία παρακολουθήσαμε και δυστυχώς παρακολουθούμε μέχρι σήμερα.

Ένα άλλο θλιβερό γεγονός που εμένα αλλά και πολλούς, που στεναχωρηθήκαμε και αγωνιστήκαμε το 2011- 2012, ήταν η περιποίηση, την οποία προσέφεραν στον κ. Κούγια, ο οποίος ήταν εκ πρωταγωνιστών της καταστροφής του Ολυμπιακού Βόλου. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου φαίνεται, ότι έχουν πάθει αιφνίδια αμνησία ή ότι δεν τους έχει απομείνει ίχνος αξιοπρέπειας. Στο φιλικό ματς με την Λάρισα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο εν λόγω κύριος με θαλασσί σορτσάκι στα επίσημα καθίσματα του Πανθεσσαλικού, η δε διοίκηση τσακίστηκε στις περιποιήσεις, λες και δεν συνέβη τίποτε.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ!

Αντί να πρυτανεύσει η λογική και να ευρεθεί λύση επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου, υπήρξε μια συνεχής υποδαύλιση της αντιπαράθεσης, την οποία σαφώς κάποιοι επιθυμούσαν και επιθυμούνε. Θα έπρεπε από την στιγμή, που πολιτεύονται να αφήσουν την ομάδα έξω από τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Οι κύριοι αυτοί δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το συμφέρον της ομάδας, προκειμένου, σύμφωνα με τα μυαλά τους, να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Δεν αντιλαμβάνονται, ότι ο λαός του Ολυμπιακού και κρίση έχει και μνήμη. Στην μνήμη του έχουν μείνει χαραγμένες οι ανεπανάληπτες στιγμές με τον Αχιλλέα Μπέο, να κατεδαφίζει τον Παναθηναϊκό με 0-1, την ΑΕΚ με 0-4, την Ραντ με 0-1, την Ντιφερντάζ με 0-3 και αν μας αφήναν και την Παρί Σαιντ Ζερμέν. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει. Εύχομαι η ομάδα μας να αναλάβει και να ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές διότι οι καιροί αλλάζουν, οι άνθρωποι αλλάζουν αλλά τα ιστορικά σωματεία όπως ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μας άσχετα αν σήμερα ευρίσκεται σε λάθος χέρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει