To Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Είναι απόλυτα παγιωμένο στη συνείδηση κάθε καλοπροαίρετου συναδέλφου ανεξάρτητα αν συμφωνεί με την ουσία των απόψεων της, πως η ΕΣΑΚ ΔΕΕ (η παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ στο χώρο της εκπαίδευσης) δρα με απόλυτη συνέπεια -λόγου και έργων – έχοντας σαν μοναδικό μέλημα την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζόμενων στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και στη δημιουργία του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Κοντολογίς, του σχολείου εκείνου που θα μορφώνει , που δεν θα εξοντώνει και δεν θα αποκλείει τα παιδιά της εργατικής τάξης.

Διαχρονικά το πλαίσιο δράσης της ΕΣΑΚ ΔΕΕ ορίζεται από την άσκηση πολιτικής αρχών σε όλα τα επίπεδα και εμπεριέχει όλα εκείνα τα δομικά πολιτικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν τη λογική της ανάπτυξης της ταξικής ενότητας και πάλης ενάντια στον εχθρό που κρύβουν επιμελώς από τους εργαζόμενους: τα μονοπώλια και το σύστημά τους.

‘Όπως συνάγετε από τα παραπάνω αλλά και από την ίδια τη ζωή, η παράταξή μας αποτέλεσε και αποτελεί τον βασικό εμπνευστή και «αιμοδότη» των αγώνων των εκπαιδευτικών προσπαθώντας να εξηγήσει όχι απλά τις συνέπειες των αντιδραστικών πολιτικών, αλλά και τους στόχους και τους εμπνευστές αυτών των πολιτικών.

Έτσι δεν δίστασε να προειδοποιήσει τους εκπαιδευτικούς έγκαιρα και να τους καλέσει σε συσπείρωση, εξηγώντας τους πως οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που ξεδιπλώνονται τίποτα καλό δεν επιφυλάσσουν για την εργατική τάξη και πως αποτελούν το εργαλείο για την εδραίωση της εξουσίας των μονοπωλιακών ομίλων, της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και της εγχώριας αστικής τάξης και έχουν αφετηρία την συνθήκη του Μάαστριχτ.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να ζητάμε σε κάθε ευκαιρία από τους εκπαιδευτικούς, με όση ένταση και δύναμη διαθέταμε, γρήγορα να εγκαταλείψουν το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί αυτές τις πολιτικές δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλες τις συμπληρωματικές πολιτικές δυνάμεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργούσαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν αυταπάτες από τη μια ομνύοντας στην Ε.Ε. και πλασάροντας λογικές ότι υπάρχει και κομμάτι καλών καπιταλιστών και από την άλλη να παραπέμπει σε μαγική λύση των προβλημάτων σε μια άλλη διακυβέρνηση χωρίς ισχυρό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο.
Καλέσαμε τους συναδέλφους να εγκαταλείψουν γρήγορα τα συνεταιράκια όλων των προηγούμενων χρόνων στη διαμόρφωση των πλειοψηφιών σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ κλπ. Αυτούς δηλαδή που ευθύνονται που ο χώρος μας ( αλλά και το σύνολό του συνδικαλιστικού κινήματος) βρέθηκε απροετοίμαστος τη στιγμή της καπιταλιστικής επίθεσης.

Καλέσαμε όλους τους συναδέλφους να εγκαταλείψουν όλους εκείνους που όλα τα προηγούμενα χρόνια κοίμισαν τους εκπαιδευτικούς και αδρανοποίησαν το συνδικαλιστικό κίνημα αποκόπτοντάς το από τους φυσικούς του συμμάχους, όπως είναι το γονεϊκό και το μαθητικό κίνημα αλλά και η εργατική τάξη στο σύνολό της και ξαφνικά χέρι-χέρι ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρότειναν απεργία διαρκείας στις εξετάσεις, πρόταση που σε καμία περίπτωση δεν πίστεψαν και υπονόμευσαν πριν καλά-καλά σβήσει η ηχώ των λόγων τους. Τέτοια ασυνέπεια. Τέτοια πρεμούρα!

Και το κερασάκι στην τούρτα για τις δυνάμεις του οπορτουνισμού (ΣΥΡΙΖΑ)στη συγκρότηση του Δ.Σ.της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που επιχείρησαν α διαχωρίζουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς μόνο και μόνο για να επωφεληθούν από τον διαχωρισμό αυτό και να γίνουν χαλίφης στη θέση των χαλίφη. Η σύγχρονη εκδοχή του Ιζνογκουντ δηλαδή. Και σαν να μη έφτανε αυτό παραπονούνται που η ΕΣΑΚ ΔΕΕ ασκώντας πολιτική αρχών, πρότεινε αντιπροσωπευτικό και αναλογικό προεδρείο , όπως πάντα άλλωστε προκειμένου να μην αλλοιωθεί με δόλο η πρόσφατα εκφρασμένη θέληση των εκπαιδευτικών. Πρότειναν με λίγα λόγια να γίνει το ίδιο με το συνδικάτο των ΟΤΑ Μαγνησίας όπου οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν σφιχτό εναγκαλισμό με αυτές της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (αλήθεια εκεί τι είδους αντιμνημοιακό συνασπισμό συγκρότησαν?) απέκλισαν από το Δ.Σ. τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ οι που αναδείχτηκαν πρώτη δύναμη και διέθεταν πάνω από το 47% της ψήφου των εργαζομένων. Στην ΕΛΜΕ βερμπαλισμοί και στους ΟΤΑ… γατάκια αγκαζέ με τους …μνημονιακούς αντιδημοκράτες κτλ. κτλ. Τέτοιος πολιτικός αμοραλισμός .

Όμως συνάδελφοι οι στιγμές που περνάμε είναι απόλυτα κρίσιμες και απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση και συσπείρωση στο συνδικάτο. Το εργασιακό μας μέλλον αλλά πάνω από όλα το μέλλον του δημόσιου σχολείου δέχονται μια μεγάλης έντασης επίθεση και η απάντησή μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή. Και δεν υπάρχει ισχυρότερη απάντηση από εκείνη που ριζοσπαστικοποιεί τη σκέψη και τη στάση των εκπαιδευτικών οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν μαζικά και οριστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας παράλληλα το διαχειριστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις είναι μονόδρομος και εγγύηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει