Το διάγγελμα ενός θλιβερού πρωθυπουργού και το σανό στο λαό

ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Αγραφιώτη, μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Μετά από «διαπραγματεύσεις» μηνών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σήμερα, δήλωσε βαθιά περήφανος που κατάφερε να λύσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ας δούμε όμως σύμφωνα με το διάγγελμά του, τι “κατάφερε” και τι παραμύθι συνεχίζει να μας πουλάει.

«Κατάφερε» και συμφώνησε να μετονομαστεί η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε… Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Κατάφερε» το όνομα αυτό να είναι erga omnes (για χρήση εντός και εκτός της χώρας τους) και πλέον 140 χώρες και διεθνείς οργανισμοί, να τους αναγνωρίζουν με τη νέα ονομασία.

Προκειμένου να επιτευχθούν όλα αυτά (η αναγνώριση από τους διεθνείς οργανισμούς) και η ένταξη της χώρας τους στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα με υπογραφή Τσίπρα, θα υποστηρίξει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με την Ε.Ε στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ταυτόχρονα θα υποστηρίξει την αποστολή πρόσκλησης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για ένταξή της στον οργανισμό.

Φυσικά η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας υποσχέθηκε ότι…

ΘΑ αλλάξει το σύνταγμά της στην… επικείμενη συνταγματική αναθέωρηση!

ΘΑ απαλείψει τις αναφορές σε Μακεδονική Μειονότητα καθώς και στην ανάγκη προστασίας της.

ΘΑ αντικαταστήσει το άρθρο για την προστασία των συνόρων με απάλειψη των προβληματικών σημερινών αναφορών.

ΘΑ αφαιρέσει οποιεσδήποτε έστω και έμμεσα ιστορικές – αλυτρωτικές αναφορές από το προοίμιο του Συντάγματός τους.

Και αφού λοιπόν με την συνδρομή της Ελλάδας και την “συμφωνία” που έκανε ο Τσίπρας, το κράτος αυτό θα έχει αναγνωριστεί με το νέο του όνομα από 140 χώρες, θα έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα αποτελεί μέλος της ΕΕ, θα έχει χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε και θα έχει ενταχθεί στο ευρώ, θα έχει αλλάξει όλα τα δημόσια έγγραφά του, διαβατήρια των πολιτών κλπ… κλπ….

Μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι, εάν δεν αλλάξει το σύνταγμά του στο μέλλον και δεν συμπεριλάβει όλα τα προαπαιτούμενα που ανέφερε, τότε… εμείς θα έχουμε δικαίωμα να άρουμε τη συμφωνία και.. να υποχρεώσουμε 140 κράτη να μη τους αναγνωρίσουν και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να τους διώξουν!

Μάλλον μπερδεύτηκε ; ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει να έχει αυταπάτες…

Αναφερόμαστε σε κράτος και όχι σε μια τυρόπιτα που βρήκαμε χαλασμένη και θα την επιστρέψουμε πίσω…

Συνεχίζει λοιπόν να μας ταΐζει σανό και δεν υπερασπίστηκε καν τη χώρα μας ως πρωθυπουργός της, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ πρώτα αλλαγή στο σύνταγμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και έπειτα τη συνδρομή μας στη λύση του δικού της προβλήματος!

Ακόμη και ένας πρωτοετής διοίκησης επιχειρήσεων αυτό θα επεδίωκε. Πρώτα την ικανοποίηση των δικών μας αιτημάτων και έπειτα την ικανοποίηση των αιτημάτων της γείτονος χώρας. Πόσο μάλλον ο πρωθυπουργός μιας χώρας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει