Το διοξείδιο του άνθρακα έφτασε σε τρομακτικά επίπεδα-ρεκόρ το 2016

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός λέει πως το CO2 άγγιξε ιστορικό υψηλό εδώ και800.000 χρόνια!

Η συνδυασμένη δράση του ανθρώπου και του φαινομένου El Niño τα έκανε όλα, καθώς προκάλεσε μια σειρά από ξηρασίες σε τροπικές περιοχές που μείωσαν την κατακράτηση του διοξειδίου του άνθρακα από τα φυτά.

Σήμερα τα επίπεδά του, μας λένε οι ειδικοί, είναι στο 145% της προβιομηχανικής εποχής και το μέλλον φαντάζει ενδεχομένως ακόμα πιο δυσοίωνο ακόμα και από τις ζοφερότερες προβλέψεις.

«Οι νόμοι της φυσικής σημαίνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα πιο θερμό, ακόμα πιο ακραίο κλίμα στο μέλλον», είπε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Petteri Taalas, «δεν υπάρχει για την ώρα κανένα μαγικό ραβδί για να αφαιρέσουμε όλο αυτό το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ρυθμός αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα τα τελευταία 70 χρόνια είναι σχεδόν 100 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

Και πέρυσι σημειώθηκε επίσης και η πιο θερμή χρονιά από το 1880, όταν άρχισε να εφαρμόζεται δηλαδή ο σύγχρονος τρόπος μέτρησης της θερμοκρασίας…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει