Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενίσχυσε σημαντικά το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Βόλου με τρόφιμα αξίας 32.124,95 €, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος -ΚΕΔΕ.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου, κος Τζούνης Ευθύμιος, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας παρέλαβαν σήμερα, ημέρα Πέμπτη, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, βασικά είδη διατροφής από την εταιρεία «ΜΕΤΡΟ». Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο προκειμένου να βοηθηθούν οι ωφελούμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί, ακόμα πιο πολύ, από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

«Η ενέργεια αυτή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ιδιαίτερα αξιέπαινη, υπενθυμίζει σε όλους μας ότι ο αγώνας για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Πρέπει να είναι συνεχής και διαρκής. Να ανοίγει νέους δρόμους και να βρίσκει νέους τρόπους υποστήριξης των ανθρώπων που υποφέρουν. Οι θερμές ευχαριστίες μας προς το ΙΣΝ είναι ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης για τη χειρονομία αυτή. Μας δίνει την αισιόδοξη προοπτική μιας κοινωνίας μέριμνας και αλληλεγγύης, στην οποία έχουμε ανάγκη όλοι μας να νιώθουμε ότι ζούμε» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κι Αλληλεγγύης, κος Ευθύμιος Τζούνης.

Τα προϊόντα που παραλήφθηκαν καλύπτουν βασικές επισιτιστικές ανάγκες των ωφελούμενων και είναι τα εξής: Φακές, φασόλια, ρεβίθια, μακαρόνια σπαγγέτι, πέννες, κριθαράκι, τοματοπολτοί, ελληνικός καφές, ζάχαρη, μέλι, αλάτι, ξύδι κ.α.

Τα κριτήρια κατανομής των προϊόντων στους δικαιούχους –ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου, ορίζονται από τον Εσωτερικό Κανονισµό Λειτουργίας και ∆ιαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ∆ήµου Βόλου και η διανομή των προϊόντων θα γίνει στους ωφελούμενους της δομής με την επίδειξη της κάρτας ωφελούμενου, που θα πρέπει να είναι σε ισχύ.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου συνιστά Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και στηρίζει ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Βόλου, οι οποίες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει