Το μήνυμα του Βουλευτή Μεϊκόπουλου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

“Στεκόμαστε απέναντι στις φωνές της Ευρώπης που προσπαθούν να καταστήσουν μια Ευρώπη φρούριο, καλλιεργώντας το φόβο και το μίσος στους ευρωπαϊκούς λαούς…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

H 21η Μαρτίου η οποία έχει καθιερωθεί ως ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, μας βρίσκει σήμερα αντιμέτωπους με προκλήσεις, με την επανεμφάνιση και τον κίνδυνο νομιμοποίησης ρατσιστικών συμπεριφορών και αντιλήψεων στη χώρα μας αλλά και σε όλο το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η μάχη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν εξαντλείται σε μια επέτειο, αλλά είναι αγώνας καθημερινός για κάθε δημοκρατικό πολίτη σε όλους τους χώρους όπου ζει και εργάζεται.

Με αφορμή τη μέρα αυτή, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες που εκδιώκονται από την πατρίδα τους λόγω πολέμου και φτώχειας, αλλά και σε κάθε πολίτη που υφίσταται διακρίσεις λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος και θρησκευτικής  επιλογής.

Στεκόμαστε απέναντι στις φωνές της Ευρώπης που προσπαθούν να καταστήσουν μια Ευρώπη φρούριο, καλλιεργώντας το φόβο και το μίσος στους ευρωπαϊκούς λαούς και αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη της ισονομίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Σε μια εποχή όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, λόγω φτώχειας και πολεμικών αναμετρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, η Ευρώπη οφείλει να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με ανθρωπισμό, αλλά και με δίκαιη, ίση κατανομή των προσφύγων-μεταναστών σε όλα τα κράτη-μέλη της. Η Ελλάδα είναι το σημείο όπου η Ευρώπη θα επικυρώσει τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες, όπως αυτή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης ή θα τις προδώσει.

Η φετινή επέτειος ας αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό και ανάληψη δράσης, ώστε να αποκρουστούν και να εξαλειφθούν οι πρακτικές διακρίσεων και αποκλεισμών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει