Το νέο «βρώμικο» ’89 και ο «Μαυρογιαλούρος» Τσίπρας με τις προσλήψεις στο Δημόσιο
ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Αγραφιώτη, μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, μέλους του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ.
Με την παλαιοκομματική συνταγή της πόλωσης και των ψευδών υποσχέσεων περί προσλήψεων στο Δημόσιο επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του στην κοινωνία. Ένα κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε με τις πολιτικές που εφάρμοσε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και το κυριότερο να χάσει ο Έλληνας πολίτης την ελπίδα αλλά και την αξιοπρέπεια του.
Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας αν και νέος πολιτικός, είναι βαθιά ποτισμένος πολιτικά με τακτικές του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό. Η τακτική του σκληρού «ροκ» προκειμένου να συσπειρώσει το πολιτικό του ακροατήριο το οποίο θυμίζει σκορποχώρι, είναι μία από αυτές.
Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του ετοιμάζονται να στήσουν ένα νέο βρώμικο ’89 σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ένας από τα πρωτοπαλίκαρα του πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: «Θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα», είχε πει ξεκάθαρα μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη το δόγμα Πολάκη ή και δόγμα Τσίπρα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και μερικούς μήνες με την υπόθεση Novartis. Εδώ βέβαια θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην δημιουργούνται «σκιές». Εάν πραγματικά στην υπόθεση Novartis κάποιοι πήραν χρήματα κάτω από το τραπέζι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εταιρείας, τότε θα πρέπει να τιμωρηθούν, με βάση τα όσα ορίζει η νομοθεσία και μάλιστα παραδειγματικά. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο όσα έχουμε δει μέχρι τώρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Καταρχήν η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού της εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, προχώρησε σε ένα μεγάλο θεσμικό ατόπημα. Λίγο πριν διαβιβαστεί η δικογραφία με τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος επισκέφτηκε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Επρόκειτο μία πρωτοφανή πολιτική κίνηση η οποία προσκρούει και στις διατάξεις του Συντάγματο, που αναφέρονται ξεκάθαρα για διάκριση των τριών εξουσιών: Της Δικαστικής, της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής Εξουσίας.
Στη συνέχεια είδαμε να διαρρέουν τα στοιχεία της δικογραφίας στο φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση Τύπο, τα οποία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μαρτυρίες με ψευδώνυμα σε βάρος πολιτικών προσώπων, γενικά και αόριστα. Μόνο και μόνο για να σπιλώσει ο κ. Τσίπρας πολιτικούς του αντιπάλους και να εμφανιστεί ως ο αρχάγγελος της κάθαρσης στα μάτια των πολιτών.
Ακολούθησε μία προανακριτική επιτροπή φιάσκο, με 11 κάλπες, για να επιστρέψει τελικά μετά από μερικούς μήνες η υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφανθεί. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του προτίμησαν να καθυστερήσουν την έρευνα της Δικαιοσύνης και να στήσουν στη Βουλή μία φαρσοκωμωδία, ευτελίζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των θεσμών.
Τώρα ετοιμάζονται να κάνουν κάτι τέτοιο για υποτιθέμενα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, τα οποία σύμφωνα με όσα διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη, αφορούν πέντε πρώην υπουργούς. Μία ακόμη κίνηση προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πολιτικού κλίματος ανάλογο με αυτό του βρώμικου ‘89. Με τη μόνη διαφορά ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με τότε, ούτε στο πολιτικό σκηνικό ούτε στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία είναι πλέον εκπαιδευμένη σε ότι αφορά τα σκάνδαλα. Δεν σοκάρεται και δεν αποφασίζει το τι θα ψηφίσει με βάσει τη διαφθορά, αλλά με βάση το πως είναι η καθημερινότητά. Έναν τομέα στον οποίο οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι κάτω του μηδενός με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να στενάζουν καθημερινά υπό το βάρος των πολιτικών Τσίπρα – Καμμένου.
Προσλήψεις ημετέρων άνευ ουσίας
Η δεύτερη παλαιοκομματική τακτική Τσίπρα έχει να κάνει με τις υποσχέσεις και τις προσλήψεις ημετέρων στο Δημόσιο. Την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το είπε ξεκάθαρα. Η συμφωνία με την Εκκλησία ανοίγει το δρόμο για προσλήψεις 10.000 ατόμων στο Δημόσιο και φυσικά δεν είναι και οι μοναδικές. Προσλήψεις έχουν εξαγγελθεί στην Παιδεία, στην Υγεία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ως άλλοι «μαυρογιαλούροι» τάζουν διορισμούς, μόνο και μόνο για να προσελκύσουν ψηφοφόρους και να δημιουργήσουν τη δική τους εκλογική πελατεία, που θα τους εξασφαλίσει την παραμονή τους στην εξουσία. Βέβαια οι υποτιθέμενες 10.000 προσλήψεις είναι κενού περιεχομένου. Η συμφωνία με την εκκλησία απλά μεταφέρει τους 10.000 κληρικούς από το μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή, μειώνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αλλά μόνο λογιστικά. Από τη στιγμή που η πληρωμή τους θα συνεχίσει να γίνεται από το κράτος, η συνολική δαπάνη η οποία θα εντάσσεται στον προϋπολογισμό δεν θα μειωθεί. Κατά συνέπεια οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν εποπτεία επί των οικονομικών της χώρας μας, δεν πρόκειται να δεχτούν καμία πρόσληψη. Ο κ. Τζανακόπουλος ψεύδεται και μάλιστα συνειδητά και παραπλανά τους Έλληνες πολίτες.
Από όλα αυτά συμπεραίνει κανείς, ότι πρέπει άμεσα να γίνουν εκλογές ώστε να σταματήσει να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου και οι Έλληνες πολίτες να βομβαρδίζονται με απατηλές υποσχέσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και να φυσήξει νέα πνοή στην ελληνική κοινωνία. Ένας αέρας αλλαγής και ελπίδας που μόνο το ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό του ΚΙΝ.ΑΛ μπορεί να το πράξει, ως η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Το χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκαν από τις πολιτικές των Τσίπρα – Καμμένου.