Το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας καταγγέλλει την Πρυτανεία: Εκφράστηκαν απειλές για εισαγγελική παρέμβαση, εφόσον συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις

“Βούλιαξαν” το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το πρωινό της Τρίτης μέλη του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, μαζί με μέλη δεκάδων εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων, εξαγγέλλοντας νέες στάσεις εργασίας και νέα 48η απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων καθαριστριών-ών, πραγματοποιήθηκε η 48ωρη απεργία του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, την Δευτέρα και Τρίτη 8 και 9 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην απόφαση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου, να προχωρήσει στην παράδοση της καθαριότητας του ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο, προχωρώντας σε απολύσεις των σχεδόν 30 εργαζομένων καθαριστριών-ών στα κτίρια του Βόλου και της Λάρισας.

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Θόλο του Πανεπιστημίου. Η κινητοποίηση στηρίχτηκε από δεκάδες εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών κ.ά.

Η κινητοποίηση κατέληξε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Πρυτανικές αρχές, όπου σύσσωμη η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ών αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς, απαίτησαν να αποσυρθεί άμεσα η προκήρυξη αναζήτησης εργολάβου καθαριότητας και να υπάρξει δέσμευση για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Οι Πρυτανικές αρχές για μια ακόμη φορά παίξανε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ρίχνοντας τις ευθύνες στον Επίτροπο που υπογράφει τις συμβάσεις και στο Υπουργείο Παιδείας. Κάτω από πίεση, δεσμεύτηκαν για την απόσυρση του απαράδεκτου όρου για την πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, όχι όμως για την απόσυρση συνολικά της προκήρυξης. Μάλιστα, το πρωί της ίδια μέρας εκφράστηκαν και απειλές από τις Πρυτανικές αρχές για εισαγγελική παρέμβαση εφόσον συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Δεν μας φοβίζουν! Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας!

Διεκδικούμε
– Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.
– Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
– Να μην γίνει καμία απόλυση.

Με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, θα πραγματοποιήσουμε 3ώρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 06.00-9.00 το πρωί, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα προχωρήσουμε σε νέα στάση εργασίας 09.00-12.00 το πρωί. Παράλληλα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχωράμε σε νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Οκτωβρίου.

Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο να συμπαραταχθούν στον δίκαιο αγώνα μας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Οκτώβρη, που αφορούν την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει