Το Συνδικάτο Μετάλλου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η αντιλαϊκή κλιμάκωση από τη ΝΔ, στο έδαφος που έστρωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επιβεβαιώνει ότι το «μνημόνιο των μνημονίων» είναι η πολιτική στήριξης των κερδών του κεφαλαίου, που επιβάλλει θυσίες δίχως τέλος για το λαό, στο όνομα της ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που προϋποθέτει επίθεση διαρκείας στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες, οι μηχανισμοί μόνιμης εποπτείας της ΕΕ σφίγγουν σαν θηλιά το λαιμό του λαού.

Κι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από κυβερνητική εναλλαγή, ανεξάρτητα από το αν μια χώρα βρίσκεται σε μνημόνιο ή όχι, ανεξάρτητα αν κυβερνούν δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες ή «αριστεροί».

Γι’ αυτό άλλωστε οι «δημοσιονομικοί κόφτες» έχουν ενσωματωθεί στις Συνθήκες της ΕΕ, ακόμα και στα Συντάγματα κρατών – μελών.

Γι’ αυτό η ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε τον νόμο για την «επιτελικότητα» του κράτους, θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο τους κρίκους του κρατικού μηχανισμού που εμπλέκονται πιο άμεσα στην τήρηση της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και στη «διευκόλυνση των επενδύσεων».

Πραγματική «έξοδο από τα μνημόνια» και «τέλος της εποπτείας» θα δει ο λαός μόνο αν βάλει στο επίκεντρο της πάλης του την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, την αναπλήρωση των απωλειών, την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της ανάπτυξης για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία περνάει μέσα από την ανασύνταξη του κινήματος και τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, την πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου ο λαός θα έχει στα χέρια του την εξουσία και θα οργανώσει την οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Καμιά αναμονή στην οργάνωση της πάλης! Αυτό το μήνυμα στέλνουν συνδικάτα και φορείς που αυτές τις μέρες προετοιμάζουν το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ και πρωτοστατούν ταυτόχρονα σε κινητοποιήσεις στα διάφορα μέτωπα, όπου παλιά και νέα προβλήματα οξύνονται.

Την αναγκαιότητα να πάρει άμεση και μαχητική απάντηση η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής φανερώνουν τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ τον πρώτο μήνα της θητείας και ο προγραμματισμός της για το αμέσως επόμενο διάστημα, που επιβεβαιώνει ότι, στο έδαφος της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιταχύνει αντιλαϊκές ανατροπές και μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν την αποφασιστικότερη στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Ακολουθώντας και τις συστάσεις της Κομισιόν, που με αφορμή τον ένα χρόνο από την «έξοδο από τα μνημόνια» ζήτησε να αξιοποιηθούν το «έργο» του ΣΥΡΙΖΑ και η παρακαταθήκη της «μνημονιακής περιόδου» για πιο δυναμική συνέχεια της ίδιας πολιτικής, η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια της, είτε ψηφίζοντας και ανακοινώνοντας νέα αντεργατικά μέτρα, είτε δρομολογώντας φοροαπαλλαγές και κίνητρα για το κεφάλαιο, στο όνομα της «διευκόλυνσης» των επενδύσεων.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί σε μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα, για να πάρει απάντηση η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εργατικής τάξης για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, απέναντι στο σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του για ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη.

Επίσης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται άμεσα να προωθήσει στη Βουλή τροπολογίες με τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία θα απαντήσουμε αποφασιστικά, αγωνιστικά και απεργιακά.

Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων:

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και της αγώνες των εργαζομένων.
Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Η Διοίκηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει