Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, κορυφαίο ποινικολόγο ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη το βράδυ μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, είπαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου που βρέθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ελληνικό, όπου και εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και σχεδόν σύμπασα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Παρόντες ήταν επίσης η τέως πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στον χώρο βρέθηκαν ακόμη ο Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός, ο πρώην υπουργός Α.Ρουπακιώτης, ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), στο πλαίσιο του οποίου ο Μ. Ζαφειρόπουλος είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρός του, επικηδείους εκφώνησαν ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Δημήτρης Βερβεσός.

«Δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους»

«Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους», είπε στον επικήδειό της η μία εκ των δύο αδελφών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι», συνέχισε με δυσκολία η αδελφή του δικηγόρου.

Αναφέρθηκε επίσης στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λέγοντας «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».

«Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», κατέληξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει