Τρ. Πλαστάρας στο Radio Marconi 96,1: Ζητάμε καθαρή εντολή 8ετίας

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ:

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, φιλοξενήθηκε το πρωινό της Παρασκευής υποψήφιος πρόεδρος με το συνδυασμό “Μαγνησία 2025” για το Επιμελητήριο Μαγνησίας και πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφων Πλαστάρας.

Καλωσορίζοντας το τρίτο ψηφοδέλτιο στις Επιμελητηριακές εκλογές, το οποίο κατατέθηκε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Κοπάλη, ο κ. Πλαστάρας ξεκαθάρισε ότι όχι απλώς ζητά εμπιστοσύνη από τους επαγγελματίες της περιοχής, μα ξεκάθαρη εντολή και μάλιστα 8ετίας, αφού, αν δεν αλλάξει κάτι, το επόμενο Επιμελητήριο θα είναι Περιφερειακό.

Μιλώντας για το ψηφοδέλτιό του και τις 125 τελικώς υποψηφιότητες, τόνισε ότι δόθηκε βαρύτητα σε όλους τους κλάδους, αλλα όπως ήταν λογικό, λόγω και της ιδιαιτερότητας της περιοχής, στον τομέα της Μεταποίησης και σε αυτόν του Τουρισμού.

Άσκησε κριτική στην απελθούσα Επιμελητηριακή αρχή, κυρίως γιατί δεν έκανε άνοιγμα στους θεσμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει έρθει στο Επιμελητήριο ο πεφερειάρχης ή η αντιπεριφερειάρχης, να μην υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με όλους, μα όλους τους Δήμους, ώστε να χαρακτεί μία κοινή στρατηγική, με στόχο την εξωστρέφεια.

Αναφέρθηκε στην άσχημη εντύπωση που του προκάλεσε η παρουσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε την ανάγκη νομικής αλλά και οικονομικής βοήθειας προς τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν απίστευτα προβλήματα.

Στόχος, όπως τόνισε να γίνει το Επιμελητήριο, το Επιμελητήριο της Μαγνησίας και όχι του Βόλου, αφήνοντας στο περιθώριο τα νησιά και τα χωριά του Πηλίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο brand name για την περιοχή, όπως το χαρακτήρισε, της Σκιάθου.

Τέλος, αποδεχόμενος την πρόταση του Γιώργου Κουμιώτη για μία κοινή συνέντεξη με τους άλλους δύο υποψηφίους, κάλεσε τον κόσμο στις διαδικασίες ώστε να ετοιμαστεί, όπως είπε χαρακτηριστικά το Επιμελητήριο της επόμενης γενιάς, της ταχύτητας, του διαδικτύου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει