Τραγωδία σε παιδικό σταθμό – 50χρονος έκαψε έξι παιδιά και μια νηπιαγωγό

Έξι παιδιά και μία νηπιαγωγός βρήκαν φρικτό θάνατο σε παιδικό σταθμό στη Βραζιλία, όταν ένας φύλακας περιέλουσε τα θύματα και το σώμα του με αλκοόλ και έβαλε φωτιά.

Άλλα δέκα παιδιά νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

To περιστατικό συνέβη την Πέμπτη σε συνοικία της Ζαναούμπα, μιας πόλης 70.000 κατοίκων 600 χλμ. από την Μπέλου Οριζόντσι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μίνας Ζεράις.

Αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο από τραυματιοφορείς σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ο 50χρονος δράστης απεβίωσε μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου Μπρούνο Αταΐτζε Σάντους.

Περίπου 80 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, τα παιδιά που πέθαναν ήταν τεσσάρων ετών.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι μέλη της πήγαν «στο σπίτι του υπόπτου» και αναζήτησαν «μέλη της οικογένειάς του» στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να ρίξουν φως στα «αίτια» και στα «κίνητρα» του εγκλήματος.

Ο αστυνομικός διευθυντής Χενάτου Νούνες δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Hoje em Dia ότι ο φύλακας είχε «ψυχολογικά προβλήματα» από το 2014 και πρόσθεσε ότι στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά μπουκάλια αλκοόλ. Εργαζόταν επί οκτώ και πλέον χρόνια στον παιδικό σταθμό, αλλά δεν είχε άμεση επαφή με τα παιδιά.

Από τη στιγμή που άρχισαν να γίνονται γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για την τραγωδία, γονείς έσπευσαν στον παιδικό σταθμό για να μάθουν νέα για τα παιδιά τους.

Ο δήμαρχος της πόλης Κάρλους Ισάιλντον Μέντζις, ο οποίος κήρυξε επταήμερο πένθος, δήλωσε στον ιστότοπο Uol ότι λίγο έλειψε η τραγωδία να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα πράγματα «μπορούσαν να ήταν ακόμη χειρότερα, ένας θάλαμος με βρέφη βρισκόταν ακριβώς δίπλα. Η απομάκρυνσή τους θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Καθώς τα παιδιά ήταν μεγαλύτερα, πολλά από αυτά κατάφεραν να ξεφύγουν», εξήγησε.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στις οικογένειες» των θυμάτων «αυτής της τραγωδίας» και την ευχή του «να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο στη Βραζιλία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει