Τριαντόπουλος από το Λουξεμβούργο στον Γ. Κουμιώτη: “Αναλαμβάνω επικεφαλής της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων”

ΗΧΗΤΙΚΟ: Ακούστε τη συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M. λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ECOFIN

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκονταν για την συνεδρίαση του ECOFIN, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ως μέλος που εκπροσωπεί την Ελλάδα της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο κ. Τριαντόπουλος μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλυψε ότι αναλαμβάνει επικεφαλής της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία μάλιστα την Παρασκευή παρουσίασε τη θέση της αναφορικά με το έργο της ΕΤΕπ κατά το προηγούμενο έτος, το οποίο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό διοχετεύοντας αυξημένους χρηματοδοτικούς πόρους προς επενδύσεις και αναπτυξιακά project -με την Ελλάδα να είναι ένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ που έχει επωφεληθεί περισσότερο.

Ο ρόλος της Ελεγκτικής Επιτροπή είναι να εξετάζει ετησίως την κανονικότητα των πράξεων και των λογιστικών βιβλίων της Τράπεζας. Για τον σκοπό αυτό, ελέγχει ότι οι πράξεις της Τράπεζας πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις διατυπώσεις και τις διαδικασίες που ορίζονται από το καταστατικό και τον κανονισμό (άρθρο 12 παράγραφος 2 του καταστατικού). Βεβαιώνει ότι οι οικονομικές καταστάσεις, καθώς και κάθε οικονομική πληροφορία η οποία περιέχεται στους ετήσιους λογαριασμούς που καταρτίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, απεικονίζουν πιστά την οικονομική κατάσταση της Τράπεζας (άρθρο 12 παράγραφος 3 του καταστατικού).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει