Τριαντόπουλος στο Marconi 96,1: Μέσα στο 2021 ωριμάζουν και υλοποιούνται τα μεγάλα projects για την Μαγνησία

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Είμαστε σε συνεννόηση το περιβαλλοντικό πάρκο της Ανάβρας να στηριχθεί από τους πόρους τους Πράσινου Ταμείου…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης, παραμονή Χριστουγέννων, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, συζητώντας ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής των θεμάτων της οικονομικής πολιτικής ατζέντας, μεταξύ άλλων και για την 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή αλλά και για τις αποζημιώσεις στις πληττόμενες περιοχές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο περιβαλλοντικό πάρκο της Ανάβρας, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο λιμάνι του Βόλου και την πορεία αξιοποίησής του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο περιβαλλοντικό πάρκο της Ανάβρας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή, ώστε το περιβαλλοντικό πάρκο να στηριχθεί από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Αναφερθείς στο λιμάνι του Βόλου ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε: “Γίνεται η αξιολόγηση και η προετοιμασία του φακέλου από το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο στο πρώτο τρίμηνο να ξεκινήσει η διαδικασία προσέλκυσης επενδυτή έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το λιμάνι. Επίκειται και μια επίσκεψη που θα κάνουμε με το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά από πίσω οι σύμβουλοι και όλοι οι τεχνοκράτες που χρειάζονται, προχωράνε τη δουλειά κανονικά και μάλιστα κάνουμε και άλλα πράγματα παράλληλα, που όταν θα είναι σε μια πιο ώριμη κατάσταση θα τα συζητήσουμε με κάθε λεπτομέρεια. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, βλέποντας πώς πάνε οι εξελίξεις στις άλλες διαδικασίες αποκρατικοποίησης, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον…”, κατέληξε, τονίζοντας ότι “οι επενδυτές αξιολογούν πολύ θετικά την προσπάθεια και τη συνέπεια, προεξοφλώντας ότι όλο αυτό θα συνεχιστεί. Βλέπουν απέναντί τους ένα κράτος που είναι αξιόπιστος συνομιλητής στα επενδυτικά projects”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει