Τριαντόπουλος στο Marconi 96,1: “Δύο νέα project’s τρέχουν για την Μαγνησία – Ως κυβέρνηση δεν μιλάμε με υποσχετικές, αλλά με έργα που έχουν μπει στις ράγες…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Σύντομα αποτελέσματα μετά από διεργασίες στο αίτημα του Δήμου Βόλου για παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Βόλου στον Δήμο – Θέμα εβδομάδων πλέον το πλωτό ασθενοφόρο για τις Σποράδες – Προχωράει το Φράγμα του Ενιπέα…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, λίγο πριν μεταβεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς στην Κ. Ελλάδα.

Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι για άλλη μια φορά το κράτος, ο κρατικός μηχανισμός, η πολιτεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στον πολίτη, τη στιγμή που τον χρειάζεται. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε επάνω το κυβερνητικό κλιμάκιο. Γεγονός, που αποτελεί μέριμνα και κατεύθυνση του ίδιου του πρωθυπουργού. Γιατί έτσι σφυρηλατείται η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στους θεσμούς και στο κράτος, στα δύσκολα.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για θέματα της Μαγνησίας, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι τρέχουν ακόμα δύο νέα project’s, για τα οποία θα ειπωθούν πράγματα όταν δρομολογηθούν. Όπως τόνισε, “ως κυβέρνηση δεν μιλάμε με υποσχετικές, αλλά με έργα που έχουν μπει στις ράγες…”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα τμήματα της χερσαίας ζώνης του Λιμένος Βόλου τα οποία ο Δήμος Βόλου αιτήθηκε να του παραχωρηθούν και την σχετική συνάντηση που έγινε μεταξύ του δημάρχου Μπέου και του υπουργού Πλακιωτάκη, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι τα αποτελέσματα, κατόπιν των διεργασιών, θα είναι σύντομα, αφού εξετάζονται τα αιτήματα των Δήμων, τα οποία σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα εναρμονιστούν. Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ και τον Ο.Λ.Β. και με τους όρους της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και της οικονομικής αποτελεσματικότητας.

Αναφορικά με το πλωτό ασθενοφόρο των Β. Σποράδων, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι πλέον είναι θέμα εβδομάδων, ευχαριστώντας ως πολίτης της Μαγνησίας, πρώτα τους υπουργούς και εν συνεχεία τους συναδέλφους τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, για την βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε και στο Φράγμα του Ενιπέα, το οποίο όπως είπε προχωρά και θα αποτελέσει ένα μεγάλο έργο υποδομής, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, Φάρσαλα και Αλμυρό, και όχι μόνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει