Τρίμηνη παράταση του κτηματολογίου στις πληγείσες περιοχές του Πηλίου

Σύμφωνα με απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Παρατείνεται, μέχρι τις 9 Ιουλίου 2018, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου για τα χωριά του Πηλίου, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας από τον αρμόδιο υπουργό αναφέρονται τα εξής: «Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές των προ καποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξορυχτίου, Πουρίου, Τσαγκαράδας, Αγ. Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσας, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Κισσού, Λαμπινούς, Μηλεών, Νεοχωρίου, Ξινόβρυσης, Πινακάτων και Συκής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ξεκίνησε στις 8/1/2018. Με το υπ’αριθμ. 8/3/20-3-2018 Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η προθεσμία αυτή παρατάθηκε για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 9 Ιουλίου 2018».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Μαγνησίας, με την ερώτησή του, ζητούσε να παραταθεί η διαδικασία του κτηματολογίου για τα χωριά του Πηλίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι, που είδαν τις περιουσίες τους να ζημιώνονται από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει