Τρίποντα Ζέττας Μακρή μέσω Marconi 96,1 – Τί είπε για Τριαντόπουλο, τί μήνυμα έστειλε προς πολλούς αποδέκτες, τί δεσμεύτηκε στον Α. Κουμιώτη: “Ευτυχώς για το Νομό μας, είμαστε δύο στην κυβέρνηση, θέλω να πιστεύω σε θέσεις σοβαρές”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Στην πολιτική μου ζωή έχω ζήσει τη μιζέρια, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην την αναπαράγω… Δεν μας περισσεύει ούτε χρόνος, ούτε υπάρχει δυνατότητα μιζέριας… Τον Χρήστο Τριαντόπουλο τον εκτιμώ και αναγνωρίζω τις αρετές του. Δεν έχω κανένα λόγο να μη συνεργαστώ άψογα μαζί του και θα το κάνουμε και από τις δύο πλευρές…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή.

Η κα Μακρή, κληθείσα να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στον απόηχο του ανασχηματισμού και την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, προκαλώντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, δήλωσε απογοητευμένη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Τσίπρας τορπίλισε την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στα όσα λέγονταν περί της συναίνεσης… Νομίζω ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και η ιστορία θα καταγράψει αυτό το περιστατικό, χρεώνοντάς το στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…”.

Εν συνεχεία η κα Μακρή αναφέρθηκε αναλυτικά, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα, σχετικά με το χαρτοφυλάκιό της και πιο συγκεκριμένα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, είτε αυτά αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, είτε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρωτοβουλία της να ενισχυθούν μαθητές της πληττόμενης από τις πυρκαγιές Εύβοιας, η κα Μακρή εξέφρασε τη συγκίνησή της από την ανταπόκριση των Βολιωτών στο κάλεσμα, ενώ έκανε και αναφορά στα μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, κάνοντας ειδική αναφορά στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, για τον οποίο μίλησε με τα θερμότερα λόγια.

Σε αυτό μάλιστα το σημείο και παίρνοντας πάσα από τον δημοσιογράφο, η κα Μακρή τόνισε με νόημα: “Εγώ στην πολιτική μου ζωή έχω ζήσει τη μιζέρια. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και λόγο της αγωγής μου και του χαρακτήρα μου, να μην την αναπαράγω. Το γεγονός ότι ο Νομό μας έχει δύο στελέχη στην κυβέρνηση είναι μόνο θετικό. Το γεγονός ότι έχουμε μια στιβαρή εκ τεσσάρων ατόμων κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κυβερνητική είναι επίσης σοβαρό. Δεν μας περισσεύει ούτε χρόνος, ούτε υπάρχει δυνατότητα μιζέριας. Ο κ. Τριαντόπουλος είναι ένας άνθρωπος που απ’ τη καινούργια του θέση, γιατί και ως Γραμματέας προσέφερε, θα συνεχίσει να προσφέρει… Την αντιπαλότητα την δικαιολογώ κύριε Κουμιώτη στην προεκλογική περίοδο και αυτή με μέτρο, με ήθος και με κανόνες. Μετεκλογικά όποια θέση κι αν έχει ο καθένας και ευτυχώς για το Νομό μας είμαστε δύο στην κυβέρνηση, θέλω να πιστεύω και σε θέσεις σοβαρές, δεν έχουμε την πολυτέλεια. Τον Χρήστο τον ξέρω τον Τριαντόπουλο, τον εκτιμώ και αναγνωρίζω και τις αρετές του, αυτές που επέβαλαν και την πολιτική του παρουσία, δεν έχω κανένα λόγο, όπως και εκείνος άλλωστε το ίδιο με συνεχάρη όταν ανέλαβα εγώ υφυπουργός, δεν έχω κανένα λόγο να μη συνεργαστώ άψογα μαζί του και θα το κάνουμε και από τις δύο πλευρές. Αυτό δεν αποκλείει και τη συνεργασία με τους συνάδελφους βουλευτές, αντίθετα την επιβάλλει, με τους οποίους κοινό συμφέρον έχουμε.

Τέλος και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του δημοσιογράφου, η κα Μακρή δεσμεύτηκε να βοηθήσει εκ της θέσεώς της για τη βοήθεια των δήμων Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Σκιάθου, μέσω του θεσμού των εκπαιδευτικών εκδρομών, συγχαίροντας μάλιστα τον δημοσιογράφο για την πρόταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει