Τσίπρας από το Βόλο: “Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα, μας οδηγεί σε μία εκατόμβη νεκρών και σε ένα καταστροφικό για την οικονομία, νέο lockdown…”

“Θα αναλάβω το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για συναντήσεις με φορείς και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο…”

Κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να πάρει μέτρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, την ιχνηλάτιση κρουσμάτων, για την ενίσχυση του εμβολιασμού αλλά και για να πάρει μέτρα στήριξης του συστήματος υγείας, απηύθυνε την Παρασκευή από το Βόλο και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, όπου επισκέφθηκε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προειδοποίησε σε όλους τους τόνους ότι οδηγούμαστε σε ένα ακόμα καταστροφικό για την οικονομία lockdown, τονίζοντας ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην κάνουμε «μαύρα Χριστούγεννα» με εκατόμβες νεκρών από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την χώρα είναι δραματική, ζούμε για άλλη μια φορά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια κατάσταση πολεμική. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να συγχαρώ γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν αυτή τη μάχη εδώ και δυο χρόνια, χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται από την πολιτεία.

Θέλω να κρούσω για ακόμη μια φορά των κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, την ιχνηλάτιση κρουσμάτων, για την ενίσχυση του εμβολιασμού αλλά και να πάρει μέτρα στήριξης του συστήματος υγείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Μας οδηγεί άλλη μια φορά, ενώ έχουμε το εμβόλιο, καθώς δεν είμαστε όπως πέρσι, σε μια εκατόμβη νεκρών, άρα και σε ένα καταστροφικό για την οικονομία νέο «lockdown».

Έστω και τώρα, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα, γνωρίζουμε ότι το μεγάλο βάρος στα νοσοκομεία είναι τον επόμενο μήνα. Παρότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και είναι σε κατάσταση πολέμου και κατάρρευσης, τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με δεκάδες, εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα και σε ράντζα.

Αυτή θα είναι η εικόνα χωρίς μέτρα και θα έχει απόλυτα την ευθύνη, από τώρα θα πρέπει να φροντίσει ώστε να ενισχύσει το ΕΣΥ με περισσότερες ΜΕΘ, επίταξη νοσοκομείων και ενίσχυση προσωπικού. Να αρθεί η ανοησία με το 50+1 στα σχολεία για να κλείσουν. Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, με τον κορονοϊό να επωάζεται στους μαθητές και τον ιό να περνάει στους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, τον καλώ να σταματήσει να βλέπει με ψηφοθηρικό τρόπο την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των μέτρων σε συγκεκριμένους κλάδους. Δεν γίνεται να μην γίνονται τεστ στην είσοδο των ναών και να μένουν χωρίς προστασία οι πιστοί, δεν γίνεται αστυνομικοί που ελέγχουν πιστοποιητικά να μην είναι εμβολιασμένοι. Καλώ τον Μητσοτάκη να πάρει πρωτοβουλία τώρα και να σταματήσει να έχει λευκή πετσέτα στο ζήτημα του εμβολιασμού, να πάμε πόρτα-πόρτα, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με εθελοντές, με την Βοήθεια στο Σπίτι και να πείσουμε τους άνω των 60 να εμβολιαστούν. Οι επιστήμονες δίνουν δραματικές προβλέψεις και πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Επαναλαμβάνω, αν δεν τις αναλάβει και παραμείνει στην προχειρότητα και την ανεπάρκεια, θα βρεθούμε μπροστά σε εκατόμβη νεκρών και μαύρα Χριστούγεννα με αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη.

Θα αναλάβω το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για συναντήσεις με φορείς και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων από τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τον χώρο της εστίασης και άλλους που πλήττονται από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει