Τσίπρας: Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είχαμε εμπρησμούς

Οι αποκεφαλισμοί την ώρα της μάχης που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες δεν αποτελούν πράξη πολιτικής γενναιότητας αλλά πολιτικής δειλίας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

«Πολύ περισσότερο οι εύκολοι αποκεφαλισμοί των ανθρώπων εκείνωνπου έδωσαν την μάχη με κίνδυνο της ζωής τους και έσωσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ας μην πυροβολούν τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς , τους λιμενικούς, αλλά και τους υπαλλήλους κρατικούς και της αυτοδιοίκησης», τόνισε, επαινώντας τους ανθρώπους αυτούς που, όπως είπε, έδωσαν τη μάχη με αίσθημα καθήκοντος και ηρωισμό και με κίνδυνο της ζωής τους.

Έκανε μάλιστα λόγο για «πολέμαρχους του καναπέ» που επικρίνουν τους ανθρώπους αυτούς, και τους κάλεσε να μην «πυροβολούν» τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς , τους λιμενικούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους. «Ας πυροβολήσουν εμάς, όχι εκείνους. Εδώ είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να αποδράσουμε.

Αφού τελειώσει αυτή η μάχη, αφού σβήσει και η τελευταία εστία κινδύνου», τότε όπως είπε θα υπάρξει ψύχραιμη αποτίμηση και πιθανή απόδοση ευθυνών, «αλλιώς ξεπέφτουμε σε κυνήγι μαγισσών και προσπάθεια ανεύρεσης αποδιοπομπαίων τράγων. Εμείς αυτό δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «οι ενδείξεις που έχουμε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είχαμε εμπρησμούς», και πρόσθεσε πως «δεν ξέρουμε ποιος κρύβεται από πίσω, ποιος ήταν ο στόχος, αλλά δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από θεωρίες συνωμοσίας όπως έκαναν άλλοι.

Ξέρουμε όμως ότι οφείλουμε να οργανώσουμε την κοινωνία απέναντι στις εγκληματικές πράξεις. Το καλοκαίρι δεν τελείωσε. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Να οργανώσουμε την άμυνα της κοινωνίας και της πολιτείας».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «έχουμε ιστορική ευθύνη να μην επιτρέψουμε σε κανένα, σε όποιο σκοτεινό κέντρο και να ανήκει, να ανακόψει την πορεία μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει