ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ: 35 κολυμβητές -οι 10 δέκα γυναίκες- έπεσαν για τον σταυρό στη Παναγία “Τρύπα” Γορίτσας Βόλου

Παρουσία πλήθους πιστών και της μεγάλης οικογένειας του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου “Ιάσωνας”

Πολύ όμορφες εικόνες επιφύλασσε η γιορτή των Θεοφανίων που πραγματοποιήθηκε στη γραφική εκκλησία του Βόλου Παναγία “Τρύπα” Γορίτσας. Ο χώρος ήταν κατάμεστος από τους πιστούς, ενώ πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός των κολυμβητών που έπεσαν για τον σταυρό, οι οποίοι ήταν 35, αριθμός που πιθανό να είναι και ο μεγαλύτερος για όλη την Ελλάδα. Μάλιστα όλοι παρέμειναν στο νερό περισσότερο από 10 λεπτά, όσο χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των γυναικών που κολύμπησαν, καθώς ήταν περίπου 10, που και αυτό είναι πιθανό ρεκόρ για την Ελλάδα. Οι γυναίκες επιβραβεύτηκαν μάλιστα καθώς τη 3η φορά που ρίχτηκε ο σταυρός, τον έπιασε η νεαρή αθλήτρια του ΝΟΒ Αργοναύτες Νίκη Παρδάλη, η οποία προέρχεται από αθλητική οικογένεια πολλών διακρίσεων.

Τη πρώτη και τη δεύτερη φορά που ρίχτηκε ο σταυρός, τον έπιασαν ο Αποστόλης Περδίκης και ο Ηλίας Νάνος, που και οι δύο είναι μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσωνας.

Τη σκηνή στη θάλασσα έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακή οι δεκάδες βάρκες του ΝΟΒ Αργοναύτες που κινούνταν κατά τη διάρκεια της τελετής. Μετά το τέλος της γιορτής οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν τους κολυμβητές στον χώρο της Εκκλησίας, τους κέρασαν και τους έδωσαν αναμνηστικά.

 

Στην Αγία Τριάδα

Τελετή για τα Θεοφάνια έγινε και στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στον Άναυρο. Μοναδική κολυμβήτρια που έπεσε για τον σταυρό και τον έπιασε και τις 3 φορές, ήταν η Κάλλη Σαράφη, μέλος του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσωνας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει