ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΕΟΥ: Όχι στο «ξεπούλημα» του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, θα το λειτουργήσει ο Δήμος Βόλου

Πρόσκληση στους κατοίκους της περιοχής να καταθέσουν αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών

Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος την Πέμπτη επισκέφθηκε το προς ολοκλήρωση πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, το κτηριακό συγκρότημα (πάρκινγκ και καταστήματα) θα λειτουργήσει από τον Δήμο Βόλου, μετά και τον τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την εκμίσθωση του, που απέβη άγονος.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη με δεδομένη την πάγια, απαρέγκλιτη και αδιαπραγμάτευτη στάση της Δημοτικής Αρχής για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών. Επισημαίνεται ότι με βάση την κείμενη Νομοθεσία οι διαδικασίες για την εκμίσθωσή του θα μπορούσαν να συνεχιστούν χωρίς ορισμό ελάχιστου μισθώματος για τους ενδιαφερόμενους, αλλά βούληση της Δημοτικής Αρχής ήταν, είναι και παραμένει η συμφέρουσα αξιοποίηση, και όχι το «ξεπούλημα», πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με χρήματα των οποίων, άλλωστε, το έργο κατασκευάστηκε.

Αφού, λοιπόν, διαπιστώθηκε απουσία, λόγω προφανώς και της οικονομικής δυσπραγίας εν μέσω πανδημίας, σοβαρών, επωφελών για την πόλη, επενδυτικών προτάσεων ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, ο Δήμος αναλαμβάνει τη λειτουργία του.

Έτσι οι πολίτες του Βόλου, με προτεραιότητα για εκείνους που κατοικούν στην ευρύτερη γειτονική περιοχή, μπορούν από τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020 να καταθέσουν αίτηση στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών, στην οδό Αγ. Νικολάου 7, μεταξύ Ιάσονος και Δημητριάδος, αποδεικνύοντας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τον τόπο κατοικίας τους και να προμηθευτούν κάρτα στάθμευσης, έναντι της συμβολικής τιμής των 50 ευρώ μηνιαίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει