ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ: Ο Μπέος επιθεώρησε τις εργασίες στο Άσυλο (Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς)

Τις εργασίες για την επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου της συνοικίας Χιλιαδούς, με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και πρόκειται να ολοκληρωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να παραδοθούν σε χρήση στους νέους και γενικά στους πολίτες της περιοχής, επιθεώρησε σήμερα ο Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος.

 

Πρόκειται, ως γνωστόν, για δημοτική έκταση στη συνοικία Χιλιαδούς του Δήμου Βόλου, μεταξύ των οδών Γιάννη Δήμου, Μεταμορφώσεως και Τριανταφυλλίδη με γήπεδα για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και ένα κτιριακό συγκρότημα με λειτουργία αθλητικού κέντρου και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπέος πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται καθημερινά για άθληση από μεγάλο αριθμό ανθρώπων όλων των ηλικιών και εντάσσεται σ’ ένα ευρύ πλέγμα άλλων έργων και δράσεων με την ίδια στόχευση.

Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την βελτίωση του διαδρόμου στίβου στο πάρκο του αθλητικού κέντρου Χιλιαδούς, που θα έχει πλέον συνθετικό δάπεδο, με διάδρομο τρεξίματος συνολικού μήκους 440μ. και σταθερού πλάτους 2,5μ.

Όσον αφορά στα δύο κτίρια του αθλητικού κέντρου εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των αθλούμενων, τόσο στο επίπεδο του ισογείου όσο και στο επίπεδο του ημιυπογείου και διαμόρφωση χώρου υγιεινής ΑΜΕΑ.

Επίσης διαμόρφωση βοηθητικού χώρου άθλησης στο ημιυπόγειο σε χώρο των αποδυτηρίων, ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των αποδυτηρίων στο ημιυπόγειο και άλλες παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών στον ίδιο χώρο, με φροντίδα της Δημοτικής Αρχής, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής (open gym) και συγκεκριμένα οκτώ διπλά όργανα γυμναστικής για την ταυτόχρονη εκγύμναση κάθε φορά 16 ατόμων που μπορούν να ακολουθούν πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης ή απλώς να τα χρησιμοποιούν για διατάσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει