ΒΙΝΤΕΟ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Ευχαριστώ ειδικά τον Χρήστο τον Τριαντόπουλο, στον οποίο η Καρδίτσα και όλη η Θεσσαλία οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ”

Δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Θεσσαλία 

Μπορεί όλοι να εργάστηκαν σκληρά για την αποκατάσταση των πληγέντων, άλλα εδώ ακριβώς θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο τον Τριαντόπουλο, που ειδικά η Καρδίτσα και η Θεσσαλία γενικότερα του οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχει προσφέρει αυτός στην τιτάνια αυτή προσπάθεια. Ασχολήθηκε νυχθημερόν με τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών, δουλεύοντας σκληρά και ασταμάτητα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέπτυξε τον συνολικό σχεδιασμό που ακολούθησε η κυβέρνηση για την στήριξη και την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Στην ετοιμότητα της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της κρατικής μηχανής να δράσει άμεσα αναφορικά με τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών, που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα προ μηνών στην Καρδίτσα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «το κράτος ήταν, είναι και θα είναι παρών κάθε φορά που ο πολίτης το χρειάζεται. Όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη θεομηνία του Ιανού αποφασίσαμε ότι πρέπει τα πράγματα να τα κάνουμε διαφορετικά. Ότι ήταν αδύνατο να κινηθούμε με τους συνηθισμένους ρυθμούς της Ελληνικής διοίκησης και αποδείξαμε στους εαυτούς μας, αλλά και στους πολίτες ότι, ναι, μπορούμε να το κάνουμε. Και πιστεύω ότι στις πολλές κρίσεις που αντιμετώπισε αυτή η κυβέρνηση, ένα πράγμα δεν ακούσαμε και αυτό είναι: «που είναι το κράτος». Οι αρχές με τις οποίες κινείται η κυβερνητική δράση είναι: «Συντονισμός, ταχύτητα, καινοτομία στον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος, διαφάνεια και λογοδοσία. Επιμένουμε πολύ σε αυτές τις αρχές, συνθέτουν τις αξίες πάνω στις οποίες κινηθήκαμε για να μπορούμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει