ΒΙΝΤΕΟ – ΜΠΕΟΣ: Μία πόλη, μία ομάδα σε Σούπερ Λίγκα και Ευρώπη – Στο Βόλο το πρώτο «πράσινο στάδιο» της Ελλάδας

Παρουσίασε φωτορεαλιστικό σχέδιο για την αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης στη Νεάπολη, εκτιμώμενου κόστους 4.500.000 ευρώ, εκ των οποίων το 80% έχει εξασφαλίσει

Κάλεσμα στους φιλάθλους του Βόλου για τη δημιουργία μίας ισχυρής ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία θα αγωνίζεται στη Super League και στα Ευρωπαϊκά σαλόνια, απηύθυνε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

«Μιλάμε για απορρόφηση, όχι για συνένωση» είπε ο κ. Μπέος και συνέχισε: «Ας πάρουν την ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ και ας την ονομάσουν όπως θέλουν. Δε θέλω να υπάρχει μίσος και αντιπαλότητα. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Κάνω μία προσπάθεια να ενώσω την πόλη, όχι να τη διχάσω. Να γίνει για δεύτερη φορά πραγματικότητα το όραμα του 2009. Αν δεν αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια, η ομάδα θα φύγει από τον Βόλο και θα πάει αλλού. Ως δήμαρχος δεν ενδιαφέρομαι να υπάρχει μία ομάδα η οποία δεν είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία της πόλης. Σέβομαι την ιστορία της Νίκης και του Ολυμπιακού, αλλά δυστυχώς η εξέλιξη τους κατάπιε. Είναι θεμιτό 300 – 400 άτομα να έχουν άλλη άποψη ή ιδιοτελή συμφέροντα ή να είναι ροναντικοί. Όμως οι 300 αυτοί δε μπορούν να επιβληθούν σε χιλιάδες Βολιώτες. Θέλω τον Βόλο μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

Παράλληλα ο Δήμαρχος παρουσίασε και την κατασκευή του πρώτου «πράσινου σταδίου» στην Ελλάδα, με την αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης στη Νεάπολη. Με εκτιμώμενο κόστος 4.500.000 ευρώ, ο Αχιλλέας Μπέος παρουσίασε και φωτορεαλιστικό σχέδιο για την δημιουργία του πιο σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Θεσσαλία, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7.800 θέσεων με ενεργειακό στέγαστρο, το οποίο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Η πρόσβαση θα γίνεται από πλατεία που θα δημιουργηθεί και με 12 κλιμακοστάσια. Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης 680 θέσεων με φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν αποδυτήρια, ξενώνες αθλητών με 22 δωμάτια και άλλα τρία γήπεδα με τις ανάλογες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο το 80% της επένδυσης έχει ήδη εξασφαλιστεί και θα συμμετέχει στο εγχείρημα και η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ η εγκατάσταση θα φιλοξενεί διοργανώσεις της ΕΠΟ. Η επένδυση δε θα γίνει με χρήματα του Δήμου Βόλου, αλλά από χορηγίες, δανειοδότηση και από την ίδια την ομάδα. Στο σχέδιο συνεργάστηκε ο Γιώργος Κρεμλής, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει