ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δήμαρχος Σκιάθου Πρεβεζάνος, ο εθνικός μας ύμνος στο Βαρέζε της Ιταλίας και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ο Δήμαρχος Πρεβεζάνος καλεσμένος και ομιλητής σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικής Λογοτεχνίας

Στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας και ελληνικής λογοτεχνίας, η οποία είναι παράλληλα και ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.

Με αφορμή αυτή την σπουδαία ημέρα, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος μετά από πρόσκληση, παραβρέθηκε στις 08/02 στο πολιτιστικό κέντρο Palazzo Reale, όπου συζητήθηκε η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα, ενώ στις 09/02 συμμετείχε σε εκδήλωση στο κρατικό κλασσικό λύκειο «ERNESTO CAIROLI» στο Βαρέζε Ιταλίας, που διοργανώθηκε από το κλασσικό λύκειο, το πανεπιστήμιο του Μιλάνο και την Πρεσβεία μας στην Ιταλία.

Ο κ. Πρεβεζάνος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κατάμεστη αίθουσα του λυκείου εξέφρασε στην συγκίνηση του που μία χώρα όπως η Ιταλία τιμά την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που από το νησί της Σκιάθου κατάγεται ο σπουδαιότερος Έλληνας συγγραφέας ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ευχαρίστησε τους διοργανωτές αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης.

Επίσης μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σκιάθου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος όχι μόνο για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία των διοργανωτών αλλά και για το γεγονός ότι ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στην αίθουσα του κλασσικού λυκείου στο Βαρέζε Ιταλίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει