ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ – ΠΕΤΣΑΣ: Στο “Κόκκινο” και η Μαγνησία! Από το πρωί της Τρίτης περνάει στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

Ότι η Μαγνησία, από το πρωινό της Τρίτης, περνάει από το Επίπεδο Επιτήρησης, στο “Κόκκινο” Επίπεδο “Αυξημένου Κινδύνου”, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ξένων ανταποκριτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και προειδοποιούμε, χτυπώντας άλλη μια φορά την καμπάνα του κινδύνου: συμπεριφορές όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Πάτρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι απαράδεκτες», είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθυστέρησε την ενημέρωση, καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, για μη σοβαρούς λόγους.

Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει