Βιολογικό Καθαρισμό και δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού για το έργο της κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης στα Καλά Νερά. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 7.932.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και καλύπτει επιπλέον το χρηματοδοτικό κόστος για τις ιδιωτικές συνδέσεις των ιδιοκτησιών του οικισμού με το δίκτυο αποχέτευσης.

«Υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση που μας οδηγεί στις διαδικασίες δημοπράτησης ενός μεγάλου έργου που αλλάζει την περιβαλλοντική ποιότητα και τις συνθήκες ζωής στα Καλά Νερά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και τις τεχνικές μας υπηρεσίες συνεργαστήκαμε και βρήκαμε τη διαδικασία προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 καθώς ο οικισμός έχει πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει την χρηματοδότηση και κατασκευή ενός έργου πνοής για την περιοχή, που προστατεύει τη δημόσια υγεία, βελτιώνει την ποιότητα ζωής για κατοίκους και παραθεριστές, αναβαθμίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο του Παγασητικού και επιπλέον δημιουργεί θέσεις εργασίας σε μια απαιτητική εποχή για την κοινωνία και την οικονομία. Είναι ένα δύσκολο έργο και έχουμε κάνει πρόβλεψη προκειμένου να μην δημιουργηθεί αναστάτωση στην περιοχή και στην λειτουργία των επιχειρήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός τόνισε τα εξής: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για την αγαστή συνεργασία προκειμένου να φτάσουμε στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Βιολογικό Καθαρισμό των Καλών Νερών. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και για τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου όπως η διαπλάτυνση του δρόμου της εισόδου της Αργαλαστής, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου μας, τα έργα ενίσχυσης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο καθώς και το μεγάλο έργο του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά που έχει πάρει το δρόμο της δημοπράτησης».

Το έργο

Το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής του οικισμού Καλών Νερών Δ.Ε. Μηλέων Δήμου Νοτίου Πηλίου» περιλαμβάνει:

-εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης
-εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων
-καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων στην ΕΕΛ
-αγωγό διάθεσης

Συγκεκριμένα:

-ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ: το υποέργο αφορά την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους τάξης 7,5 χλμ, την κατασκευή ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους τάξης 1,5 χλμ, την κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων

-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ: το υποέργο αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα και εξοπλισμός ( όπως κατασκευή δεξαμενών) για την εξουδετέρωση του οργανικού φορτίου των λυμάτων και την αφαίρεση του αζώτου, με το σύστημα εναλλαγής φάσεων SBR.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει