Παπαδούλης για Μπέο: Ο τύπος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες – Είναι μία φούσκα και μισή…

“Τον προκαλώ να βγούμε οι δυο μας σε δημόσια συζήτηση…”

Την τακτική επίθεσης, λέγοντάς τα “λιμανίσια”, εναντίον του νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, επέλεξε, όπως ο ίδιος τόνισε, κατά την παρουσίαση των βασικών αρχών, του ονόματος και του λογοτύπου του συνδυασμού του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης.

“Σας διαβεβαιώ ότι είμαι και του λιμανιού”, τόνισε ο κ. Παπαδούλης, λέγοντας αναλυτικά:

Ο Δήμος του Βόλου είναι ένα διαμέρισμα της χώρας ξεχωριστό και έχει συνδέσει την ιστορία του με την διαχρονική σημαντική συμβολή του στην δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ανάπτυξη, στους κοινωνικούς αγώνες, στις σύγχρονες υποδομές, στην ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Η πρωτοπορία αυτή υπήρξε προϊόν μόχθου και συνεπούς δέσμευσης εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που εργάστηκαν μεθοδικά από κοινού για να πετύχουν έναν Δήμο υπόδειγμα.

Το υπόδειγμα αυτό έχει μετατραπεί, σταδιακά, σε παράδειγμα προς αποφυγή, με τις ακρότητες, τους προπηλακισμούς και τον αυταρχισμό να είναι καθημερινή συνήθεια, η καλπάζουσα ανεργία, το χαμένο εισόδημα και οι ανύπαρκτες επενδύσεις να μην ενδιαφέρουν κανέναν,  το περιβάλλον να αποκτά νέους επίδοξους βιαστές και η ποιότητα ζωής να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.

Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί, και είμαστε σίγουροι πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που έχουν την αξιοπρέπεια να αισθάνονται υπεύθυνοι για το μέλλον του τόπου μας, δεν υποτάσσεται στη μοίρα της μιζέριας και της χυδαιότητας, ανησυχεί έντονα για το μέλλον, αγωνίζεται να κρατηθεί όρθια στη κρίση, αρνείται το λαϊκισμό των κραυγών και θέτει ως προτεραιότητα το δικαίωμα στην προκοπή.

Στεκόμαστε μαζί με όλους αυτούς που αγανακτούν με την κακή καθημερινότητα που τους επιβάλλεται και ζητούν να ανατραπεί, με πρόνοια, αλληλεγγύη, γνώση και έργα, με θέληση και αποφασιστικότητα, με εμπειρία και αποτελεσματικότητα.

Ξέρουμε τι χρειάζεται και γνωρίζουμε πώς θα το αποκτήσουμε. Έχουμε την εμπειρία να ξαναφέρουμε την χαμένη ανάπτυξη.

Γνωρίζουμε τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα έργα και τις υποδομές, που λείπουν. Μπορούμε να ανοίξουμε μία μεγάλη αγκαλιά στις επενδύσεις της γνώσης, της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Χρειάζεται να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ιδιαίτερα την ξεχασμένη νέα γενιά, στη συνεχιζόμενη κρίση.

Είναι δέσμευση να φέρουμε στο προσκήνιο τις παραμελημένες περιοχές του Δήμου Βόλου, να προστατέψουμε το περιβάλλον, με όποιο κόστος, χωρίς ακρότητες, αλλά με σοβαρότητα, διαφάνεια, δεσμεύσεις και αποφασιστικότητα.

Είναι τώρα που πρέπει να δείξουμε ότι η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον είναι στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν.

Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αυτή οδηγεί στο παρελθόν και συνδέεται με το άθλιο σήμερα. Φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε την πόλη στην νέα κανονικότητα. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία με όρους Αποτελεσματικότητας.

Ο Βόλος θα πρέπει να πάψει να είναι απλός θεατής των ευκαιριών που χάνονται. Επιτέλους, πρέπει να ανέβει στο τρένο της επόμενης μέρας.

Αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν λόγια του σαλονιού, ενός τεχνοκράτη πολιτικού. Σας διαβεβαιώ ότι είμαι και του λιμανιού.

Λοιπόν, ας βάλουμε τέλος στα φούμαρα. Στην πόλη ορθώνεται ένα επικοινωνιακό μπαλαμούτι περί αποτελεσματικού Δημάρχου.

Τον προκαλώ να βγούμε οι δυο μας σε δημόσια συζήτηση, σ΄ όποιο κανάλι επιθυμεί, ή καλύτερα στο δικό του κανάλι, να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι αυτός ο κύριος. Είναι μία φούσκα και μισή, που κρύβεται πίσω από έναν επικοινωνιακό χαβαλέ. Είναι ένα καθεστώς που φεύγοντας, όχι μόνον δεν θα έχει αφήσει κάποιο δικό του έργο αλλά θα μας έχει φορτώσει μόνον με χρέη, που οι Βολιώτες, θα αναγκασθούμε να πληρώσουμε. Τον προκαλώ να κάνουμε μαζί διαχειριστικό έλεγχο τώρα, για να μάθουν οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες ποιο είναι το πραγματικό αποθεματικό του Δήμου και να καταλάβουν όλοι ότι ο τύπος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αυτός ο τύπος κοκορεύεται ότι είναι αποτελεσματικός όταν
– Χρέωσε την πόλη με 7,2 εκ.€, αγοράζοντας με χρήματα του Δήμου οχήματα καθαριότητας, όταν τα Τρίκαλα πήραν οχήματα από το ΕΣΠΑ. Μας είπε ότι είναι περιουσία του Δήμου. Είναι άσχετος ο άνθρωπος. Στο leasing δεν είσαι ιδιοκτήτης. Ενοικιαστής είσαι.
– Χρέωσε την πόλη με 10 εκ. € για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Ένα έργο του προηγούμενου αιώνα, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας χωρίς μελέτη βιωσιμότητας. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται τέτοιες καταστροφικές συμβάσεις. Αν έκανε μία βόλτα στην διπλανή Λάρισα θα έβλεπε ότι εκεί ο Δήμος απέκτησε δύο μεγάλα πάρκινγκ με σύμβαση παραχώρησης, παίρνει κάθε χρόνο ενοίκιο και εισπράττει και ένα ποσοστό από τον Κύκλο Εργασιών τους.

– Χρέωσε την πόλη με 2 εκ € για το Δημοτικό Θέατρο παρά το γεγονός ότι υπέγραψε με πολλά ταρατατζούμ την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Γιατί δεν υπολόγισε και τα 2 αυτά εκατομμύρια?
Χρέωσε την πόλη με 1 εκ € για να φτιάξει, δήθεν, πολιτιστικό κέντρο. Χωρίς αδειοδοτήσεις, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας. Αυτός ο αποτελεσματικός κύριος, απλώς, έφτιαξε ένα ακόμη μπουζουξίδικο, με χρήματα δικά μας.
– Παρέλαβε το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ στα 4 εκ € και σήμερα χρωστάμε 11 εκ. €. Και την Επιχείρηση σε πλήρη παράλυση.

Αυτός είναι ο αποτελεσματικός κύριος Μπέος. Δοξάστε τον.

Ποιος επιχειρηματίας της πιο μικρής επιχείρησης θα του εμπιστευόταν το ταμείο του και την τύχη της επιχείρησής του;

Εμείς του εμπιστευτήκαμε το ταμείο ολόκληρου του Δήμου μας. Την επόμενη μέρα θα βρεθούμε μπροστά σε οικονομικό χάος.

Θέλω να πω όμως και κάτι ακόμη.

Όσοι έχουν  αποφασίσει να πολεμήσουν την υποψηφιότητά μου, γράφοντας νόστιμες εξυπνάδες, και υπονομευτικές παρόλες, θέλω να τους διαμηνύσω ότι, -και γω το αντιλαμβάνομαι-, είναι δύσκολα διαχειρίσιμος κάποιος ανεξάρτητος, χωρίς σκελετούς στα ντουλάπια του, ικανός να δουλεύει και να πετυχαίνει στα δύσκολα, όπως εγώ. Να μην λησμονούν, όμως, ότι σ΄ αυτή την περίπτωση στρώνουν το χαλί σ΄ αυτόν που δήθεν αντιμάχονται.

Όσο για κείνους, που πρόσφατα τους αποκάλεσα «ιδιοκτήτες», δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω με την μικροψυχία τους ή στην ανιστόρητη ιδιοτέλειά τους. Τον μόνο που θα τους υποσχεθώ είναι ότι εμείς θα πετύχουμε εκεί όπου αυτοί απέτυχαν.

Στις εκλογές του Μαΐου οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ ενός δήθεν αποτελεσματικού και ενός πραγματικά αποτελεσματικού Δημάρχου, ενός αυταρχικού και ενός Δημοκράτη Δημάρχου μεταξύ ενός χαμηλής διοικητικής ικανότητας ερασιτέχνη και ενός Δημάρχου που ακόμη και οι υπονομευτές του αναγνωρίζουν τις διοικητικές του ικανότητες.

Καλούμε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με την σημερινή κατάσταση και θέλουν για την πόλη μας μία νέα πραγματικότητα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αγκυλώσεις και μακριά από κομματικές εξαρτήσεις.

Καλούμε τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του Βόλου να γίνουμε η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δύναμη που θα δημιουργήσει μια αυτοδιοίκηση οδηγό και εργάτη για το μέλλον.

Καλούμε όλους τους αξιοπρεπείς πολίτες του Δήμου, μακριά από κομματικές προκαταλήψεις, να συμπορευτούμε με την Δημοτική Παράταξη «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», …για την πόλη που αξίζουμε, για να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε μία νέα κανονικότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει