ΒΟΛΟΣ – Golden R. Festival 2019: “Κλείδωσαν” οι Ελληνοσουηδοί Nightrage

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Lab Art του Πολυχώρου Τσαλαπάτα με πλειάδα και τοπικών συγκροτημάτων

Στη φιλόξενη σκηνή του Lab Art, του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, επιστρέφει και φέτος το θρυλικό Golden R. Festival, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, με τους Ελληνοσουηδούς melodic deathster Nightrage του κιθαρίστα Μάριου Ηλιόπουλου να έχουν “κλειδώσει” ήδη τη συμμετοχή τους στο roster του αρχαιότερου φεστιβαλικού θεσμού του σκληρού ήχου στη χώρα.

Οι Nightrage επέστρεψαν μέσα στο 2019 με το όγδοο κατά σειρά δισκογραφικό τους πόνημα υπό τον τίτλο “Wolf to Man”. Επιθετικό και συνάμα σαρωτικό, ένα λεπτεπίλεπτο και σχολαστικά ισορροπημένο μείγμα γεμάτο μελωδία. Ένα ιδιαίτερο μείγμα επιθετικών κιθαριστικών riffs, επιδέξιων ορχηστρικών σημείων και κολλητικών ρεφραίν! Φυσικά από όλα αυτά δεν λείπουν τα στοιχεία του μελωδικού death metal, στον δρόμο που οι ίδιοι χάραξαν πολλά χρόνια πριν.

 

Το δημιουργικό τρίο του Μάριου, του Ronnie και του Magnus, ξεκίνησε αυτή την θεματική βουτιά μέσα στα σκοτεινότερα σημεία της ανθρώπινης ύπαρξης, από το προηγούμενο album και τώρα στο “Wolf to Man” το περνάει μοιραία στο επόμενο επίπεδο, ηχώντας βρώμικο όσο και πρωτόγονο, διατηρώντας όμως την κρυστάλινη ποιότητα του σχήματος και δημιουργώντας έτσι το απόλυτο soundtrack.

Με αφορμή τη νέα τους αυτή κυκλοφορία οι Ελληνοσουηδοί ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για την προώθησή της, αλλά και για να κυρήξουν τον λόγο του μελωδικού death metal, του οποίου υπήρξαν βασικοί εκφραστές από τα γενοφάσκια τους, μην παρεβλέποντας να προσφέρουν κάτι νέο και να εξελιχθούν μέσα από τη διαδικασία. Η συναυλιακή επιστροφή των Nightrage στην Ελλάδα είναι γεγονός, μέσα από δύο ζωντανές εμφανίσεις, μία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και μία στο Βόλο το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, η οποία και θα γράψει ιστορία!

 

Μαζί τους… πολλά ακόμα συγκροτήματα, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, μαζί με τις πληροφορίες για τα εισιτήρια.

 

 

Τί θα γράψει η ιστορία για το Golden R. Festival

Ίσως και να πρόκειται για την αρχαιότερη εκπομπή σκληρού ήχου στα ελληνικά F.M., καθώς η εκπομπή Golden Rules του Αντώνη Κουμιώτη ξεκινά πίσω στα ’90’s και πιο συγκεκριμένα το 1997, μέσα πάντα από τη συχνότητα του βολιώτικου Radio Marconi 96,1 F.M.

Rock, metal και ότι μεσολαβεί ανάμεσα στα άκρα των δύο μουσικών ρευμάτων, εναλλάσσονται καταιγιστικά, καταφέρνοντας γρήγορα να συσπειρώσουν τους φίλους του σκληρού ήχου στην ευρύτερη περιοχή. Τα ερτζιανά partie’s σταδιακά βγαίνουν από τα studios και εισέρχονται σε όλα τα καλά μαγαζιά του χώρου της εποχής, με αποτέλεσμα η διάδραση μεταξύ των συντελεστών της εκπομπής, ακροατών και μουσικών της περιοχής να πάρει άλλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οχήματος, ακόμα πιο διαδραστικού και συνάμα παραγωγικού για την σκηνή που μόλις άρχιζε να δημιουργείται.

Το πρώτο Golden R. Festival, εν έτει 2002, ήταν ακριβώς αυτό, το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το οποίο μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι και σήμερα, με τα πάνω του και τα κάτω του και όμως… έμελλε να κρατήσει ζεστή τη φωτιά στις ψυχές των απανταχού ρομαντικών μουσικόφιλων.

Πιστό στο ραντεβού του κάθε χρόνο περίπου, ακόμα και στα πέτρινα χρόνια, που η εκπομπή έπαψε τις μεταδόσεις της, έδωσε βήμα σε εκατοντάδες συγκροτήματα και μουσικούς, δημιούργησε πρότυπα και συνέβαλε στη δημιουργία και νέων συγκροτημάτων, φιλοξένησε και χάρισε χαμόγελα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως όμως κατάφερε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Να ορίσει τους δικούς του χρυσούς κανόνες (Golden Rules) και μια ολάκερη κουλτούρα γύρω από τις τέχνες και τον πολιτισμό για την πόλη του Βόλου, την περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Με το Golden R. Festival να συνεχίζει ακάθεκτο το ταξίδι του και να φιλοδοξεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, εν έτει 2019 η ατμομηχανή του όλου εγχειρήματος, η εκπομπή Golden Rules, μπήκε ξανά στις ράγες του rock ‘n’ roll και κάθε Τετάρτη βράδυ 21.00 με 00.00, κάνει και πάλι αυτό που ήξερε και ξεκίνησε 22 χρόνια πριν, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του καθωσπρεπισμού, της απραξίας και της αδράνειας που επιβάλλουν οι καιροί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει