ΒΟΛΟΣ: Και όμως… χειροβομβίδα εκπαιδευτική βρήκαν στο απορριμματοφόρο οι πυροτεχνουργοί του Στρατού που ήρθαν από το Λιτόχωρο

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας… 

Σκηνές από κινηματογραφικές παραγωγές εκατομμυρίων δολαρίων έζησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βόλος και για αρκετές ώρες, μέχρι να φτάσουν δηλαδή από το Λιτόχωρο οι πυροτεχνουργοί του Στρατού και να λύσουν τον γρίφο με την χειροβομβίδα, που νωρίτερα, κατά την διάρκεια της αποκομιδής από τους κάδους ανακύκλωσης, ανακάλυψαν μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο όντως για χειροβομβίδα, ωστόσο εκπαιδευτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο πριν, όσο και κατά την έλευση των πυροτεχνουργών στο σημείο, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, αφού ειδοποιήθηκαν όλοι οι ένοικοι των οικοδομών, αποκλείστηκε μεγάλο μέρος της περιοχής, με εκτροπή της κυκλοφορίας και στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Μαυροκορδάτου, όταν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας διαπίστωσαν φλόγες μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου, κάτι που συμβαίνει δυστυχώς κι αυτό γιατί κατά παράβαση κάθε λογικής, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πετάνε υπολείμματα καύσης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων. Όπως συνηθίζεται, οι υπάλληλοι έχοντας πυροσβεστήτερες σβήνουν την μικροεστία και εν συνεχεία ανακατέβουν τα απορρίμματα, ώστε να διαπιστώσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί. Σ’ αυτήν ακριβώς τη φάση ήταν που υπάλληλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την χειροβομβίδα.

Άμεσα σήμανε συναγερμός, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργος Πράττο να δίνει σαφείς εντολές ακινητοποίησης του απορριμματοφόρου, απομάκρυνσης των πάντων από δίπλα και φυσικά άμεσης ειδοποίησης της ΕΛ.ΑΣ.

Η κινητοποίηση των ανδρών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ήταν άμεση, με τους ίδιους να προχωρούν σε αποκλεισμό της περιοχής και εκτροπή της κυκλοφορίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει