ΒΟΛΟΣ: Με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου – Παιδίατρος Κ.Υ. Σκιάθου Σταμούλης στο Marconi 96,1: Υπάρχει εμβόλιο, δυστυχώς όμως η πολιτεία δεν το καλύπτει

ΗΧΗΤΙΚΟ: Πρόκειται για το εμβόλιο ενάντια στον Μηνιγγιτιδόκκοκο τύπου Β, τονίζει ο ιατρός Παναγιώτης Σταμούλης

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Σκιάθου κ. Παναγιώτης Σταμούλης, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Βόλο, από πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, όπως απεφάνθη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Σύμφωνα με τον γιατρό, υπάρχει εμβόλιο, αυτό ενάντια στο Μηνιγγιτιδόκκοκο τύπου Β, “δυστυχώς όμως η πολιτεία αυτό το εμβόλιο δεν το καλύπτει, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το καλύπτουν οικονομικά, οπότε πρέπει να επιβαρυνθεί ο γονιός να το αγοράσει και το εμβόλιο αυτό είναι ακριβό, έχει 104,39 η δόση για την ακρίβεια”, όπως τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμούλης, “οι Παιδίατροι όλης της χώρας, μέσω του οργάνου τους, της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ουρλιάζουν, κραυγάζουν, ζητούν να ενταχθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών και να διατίθεται δωρεάν, όπως διατίθενται όλα τα άλλα εμβόλια, αλλά ανταπόκριση καμία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει