ΒΟΛΟΣ: Στις φλόγες η φάτνη στην πλατεία του Αγ. Νικολάου – Έντονη αντίδραση από τον Δήμο Βόλου

Συναγερμός το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Ένα όχημα με 9 Πυροσβέστες βρέθηκαν σήμερα στις 6.00 το πρωί στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που τύλιξε στις φλόγες την ξύλινη φάτνη που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Βόλου ενόψει των Χριστουγέννων.

Η φάτνη κάηκε ολοσχερώς. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου.

“Σε μια εξόχως προκλητική και αντικοινωνική εκδήλωση βίας οι γνωστοί – άγνωστοι που χρόνια τώρα ταλανίζουν την κοινωνία μας βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας την περιουσία των Δήμου και των πολιτών και προσβάλλοντας βάναυσα σύμβολα και αξίες δείχνοντας το πραγματικά φασιστικό τους πρόσωπο, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στο κάψιμο της φάτνης, στον προαύλιο χώρο του Αγ. Νικολάου. Κρυμμένοι πίσω από δήθεν προοδευτικές απόψεις και έχοντας την κάλυψη κομματικών σχηματισμών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου καταργούν στην πράξη κάθε έννοια νομιμότητας και δρουν με κίνητρο το μίσος τους προς την κοινωνία και τους θεσμούς της. Η φάτνη βεβαίως τάχιστα θα κατασκευαστεί εκ νέου και θα δοθεί για τη χαρά των μικρών συμπολιτών μας, αλλά η βέβηλη και αισχρή πράξη των γνωστών αυτών μπαχαλάκηδων παραμένει και απαιτεί από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία τους, βάζοντας ένα τέλος στο “προοδευτικό’ νταηλίκι, μια απεχθή μορφή φασισμού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου.

Mέσα στην ημέρα, από τον Δήμο Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Όπως φαίνεται από την πορεία των ερευνών των προανακριτικών Αρχών για τη καταστροφή από εμπρησμό της φάτνης στην πλατεία Αγ. Νικολάου ως πιθανός δράστης αναφέρεται άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και όχι άτομα από συγκεκριμένο περιθωριακό χώρο, όπου στράφηκαν οι αρχικές υπόνοιες, καθώς κατ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν έχουν προβεί σε αντίστοιχες πράξεις βανδαλισμού.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση, χάριν του δικαίου, να αναγνωρίσουμε αυτή την  «ανατροπή» στις εκτιμήσεις για την ταυτότητα των δραστών, χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί την απαρέγκλιτη στάση μας και τη βούληση μας να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε έκνομες ενέργειες που καταστρέφουν την περιουσία των πολιτών και παραβιάζουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, απ’ όπου κι αν προέρχονται”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει