ΒΟΛΟΣ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Αχιλλοπούλειο

Ξεκίνησε το πρωινό της Παρασκευής στις 8:30 ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου με την νοσηλεύτρια Ευαγγελία Ζυγούλη να είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε. Είναι από τις νοσηλεύτριες που δίνει τη μάχη κατά του κορονοϊού στις κλινικές covid, μαζί με τους συναδέλφους τους ανακουφίζοντας τους ασθενείς.

Στη συνέχεια εμβολιάσθηκαν η διευθύντρια της ΜΕΘ Αντιγόνη Καραθάνου και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος.

Η πρώτη δόση των εμβολίων παραλήφθηκε χθες το μεσημέρι και κάθε τέσσερις ημέρες προβλέπεται «εφοδιασμός» με εμβόλια από τη φαρμακαποθήκη της Καρδίτσας. Το εμβόλιο φυλάσσεται σε ψυγείο του φαρμακείου στους -70 βαθμούς κελσίου. Το κάθε φιαλίδιο «δίνει «πέντε» δόσεις και το Νοσοκομείο θα προμηθεύεται εμβόλια κάθε τέσσερις ημέρες.

Σε καθημερινή βάση και σε δύο βάρδιες θα εμβολιάζονται 50 άτομα στο Νοσοκομείο του Βόλου – αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι – ενώ έντεκα άτομα θα έχουν την ευθύνη των εμβολιασμών σε δύο χώρους δίπλα από το παιδιατρικό ιατρείο. Η διαδικασία του πρώτου «κύματος» εμβολιασμού για το προσωπικό θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει